Tip: Begin met de kerrie olie een dag van tevoren
Ceviche Smaakmakers
Snijd alles in superfijne blokjes.
Zweet dit rustig aan in een klein beetje olie zodat alle smaken goed vrijkomen,
maar laat het niet kleuren.
Kerrie olie
Begin met het maken van de kerrie olie. Daarna de kerriecréme. LET OP: liefst de kerrie olie een dag van tevoren.
Bak de katenspek licht aan, niet te heet. Verhit de kerriepoeder op laag vuur bij de katenspek. Laat de zonnebloemolie en de rest van de ingrediënten een nacht trekken.
Zeef de massa tot een gladde olie. (of vis de kruiden er goed uit.)
Kerriecrème
Meng in een litermaat met staafmixer het eiwit met de yoghurt en witte aceto.
Voeg druppelsgewijs de olie toe tot een mooie dikke crème ontstaat.
Ceviche
Maak nu de ceviche. Snijd de vis in gelijke blokjes en zout ze.
Voeg de overige ingrediënten toe (citroensap en ceviche smaakmakers) en laat ongeveer 10 min. ‘garen’ in de koelkast. Serveer met de kerriecréme.