Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikels in je winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikels toevoegen aan je huidige bestelling?


Ceviche van Zeebaars met kerriecréme

Van Jonnie Boer 

4 personen | Voorgerecht

Bereidingstijd: 40 minuten  |  Voorbereiding: 1 dag van tevoren, 15 minuten

 

Ceviche 1448x
Ingrediënten 4 personen

Ceviche smaakmakers

1cm verse gember

½  sjalot

½ teentje knoflook

1/2 rode pepers (naar smaak)

Kerrie olie

50 ml zonnebloemolie

1,5 tl kerriepoeder

½ takje tijm

½ takje rozemarijn

1 teentje knoflook, geperst

25 g katenspek

Kerriecrème

Eiwit van 4 eieren

30 ml yoghurt

1 el witte aceto (witte azijn kan ook)

50 ml kerrie olie

Ceviche

250 g zeebaarsfilet

40 g citroensap

2 citroenen

Ceviche smaakmakers (toevoegen naar smaak)

Bereidingswijze

Tip: Begin met de kerrie olie een dag van tevoren

Ceviche Smaakmakers

Snijd alles in superfijne blokjes.

Zweet dit rustig aan in een klein beetje olie zodat alle smaken goed vrijkomen,

maar laat het niet kleuren.

Kerrie olie

Begin met het maken van de kerrie olie. Daarna de kerriecréme. LET OP: liefst de kerrie olie een dag van tevoren.

Bak de katenspek licht aan, niet te heet. Verhit de kerriepoeder op laag vuur bij de katenspek. Laat de zonnebloemolie en de rest van de ingrediënten een nacht trekken.

Zeef de massa tot een gladde olie. (of vis de kruiden er goed uit.)

Kerriecrème

Meng in een litermaat met staafmixer het eiwit met de yoghurt en witte aceto.

Voeg druppelsgewijs de olie toe tot een mooie dikke crème ontstaat.

Ceviche

Maak nu de ceviche. Snijd de vis in gelijke blokjes en zout ze.

Voeg de overige ingrediënten toe (citroensap en ceviche smaakmakers) en laat ongeveer 10 min. ‘garen’ in de koelkast. Serveer met de kerriecréme.

Wijnadvies van Astrid & Thérèse

“Bij deze lichte ceviche past onze Rueda.  Een heerlijke verfrissende Verdejo Rueda, met intense fruitaroma's, zoals appel, peer, groene meloen en rijpe perzik."