1 granny smith appel 0,5 rode ui 3 stengels bleekselderij 1 stuk verse gember van 1 cm 1 wijting van 800 gram (gefileerd en zonder vel) evt, vervangen door verse tarbot of kabeljauw sap van 2 limoenen 1 bosje koriander olijfolie zeezout versgemalen peper
Bereidingswijze
Snijd de appel door. Verwijder het klokhuis en snijd één helft samen met de gepelde ui en één stengel bleekselderij in blokjes van 5 mm.
Snijd de rest van de appel en de bleekselderij samen met de gember in stukken en pureer ze. Zeef het mengsel zodat je alleen sap overhoudt en zet het koel weg.
Snijd de vis in hele dunne plakken van 3 tot 4 mm en schik ze op vier borden. Verdeel het limoensap over de borden. Giet er het appel-bleekselderijsap over. Strooi over elk bord blokjes appel, bleekselderij, rode ui en ongeveer 5 blaadjes koriander. Breng op smaak met zout en peper en besprenkel met olijfolie.
Tip: gebruik een sapcentrifuge om tijd te besparen.
Wijnadvies van Astrid & Thérèse
“Wij drinken hier graag onze gastronomische Verdicchio uit de Marken bij."