Bekijk de wijnen

Chardonnay

Chardonnay, de vette goudgele wijnen met uitbundige aroma’s en vanille. Deze druif wordt in vrijwel ieder wijnland verbouwd en de wijnen hebben en zeer verschillende smaken. De Franse chardonnay’s behoren tot de mooiste wijnen van de wereld. De druif is te vinden in de bekende Champagne, de Chablis en niet te vergeten de Meursault. De smaak van chardonnay is variabel, iedere streek heeft zijn eigen smaak. Maar vaak wel te herkennen aan zijn exotische fruit, romigheid en geroosterd brood.

Chardonnay rijpen meestal op houten vaten waardoor de wijn een vanille of een getoaste smaak kan krijgen. Chardonnay is naast de pinot noir en de pinot noir één van de druiven die in de bekende Champagne voorkomt. De druif zorgt voor de florale en minerale aroma’s en geeft finesse in de Champagnes. Als de Franse bubbel wijn alleen uit chardonnay bestaat zal deze Blanc de Blancs heten.

Chardonnay uit de Bourgogne

De echte chardonnay-toppers komen uit de Bourgogne. Door de kalkhoudende grond krijgt de wijn een mooie minerale smaak. De wijn is geschikt om jong te drinken maar zeker ook om een aantal jaren mee te wachten. De Chablis wordt niet op houten vaten maar op stalen tanks gerijpt, hierdoor heeft de wijn in tegenstelling tot veel chardonnay wijnen niet de bekende chadonnay smaak. Chablis is droog fris en fruitig.

De Meursault is dé witte wijn uit de Bourgogne. Deze wijn wordt meestal wel in houten vaten gerijpt. De wijn heeft fruit, vaak noten, verfijning en complexiteit. Dit in combinatie met de mineraliteit echt een uitzonderlijke mooie combinatie.

Chardonnay uit de nieuwe wereld

Chardonnay werd tot vijftig jaar geleden bijna alleen in Frankrijk verbouwd. Sinds enkele jaren is hier verandering in gekomen. De chardonnay-wijn komt tegenwoordig uit de hele wereld. Australië staat bekend om zijn goede chardonnay’s. Maar ook in Zuid-Amerikaanse landen, zoals Chili en Argentinië, is de kwaliteit van de chardonnay wijnen steeds beter geworden.

De lekkerste Chardonnay

Bent u benieuwd naar de smaak van frisse Chardonnay wijnen? We hebben een aantal wijnen gemaakt van Chardonnaydruif voor u geselecteerd die u kunt bestellen voor een aantrekkelijke prijs.

Bekijk
Astrid & Thérèse Wit
Pays d’Oc
Bekijk
La Finesse Chardonnay de Astrid
Mijn laatste aanwinst!
Pays d’Oc
Bekijk
Luxe La Finesse giftbox
Speciaal voor de mooie gelegenheden presenteren wij de La Finesse giftbox
Pays d’Oc

Schrijf je in
voor onze nieuwsbrief.

En ontvang interessante
wijnaanbiedingen.