Voor de kruidenolie zet een steelpannetje op het vuur en voeg de specerijen toe en bak 2 minuten. Voeg de olie toe en laat alles 15 minuten op zacht vuur staan. Zeef de olie en zet apart.
Verwarm de oven voor op 180°C. Rasp de Parmezaanse kaas.
Neem een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de dresseerringen op de bakplaat en strooi er een laagje Parmezaanse kaas in. Bestrooi ook met enkele sesamzaadjes.
Plaats de bakplaat gedurende 10 minuten.
Haal de plaat uit de oven en maak de koekjes voorzichtig los.
Snijd de bloemkool in roosjes, leg in een grote pan en giet er genoeg water in zodat de bloemkool volledig onder staat, voeg een snufje zout en de knoflook toe en breng aan de kook. Kook de bloemkool beetgaar.
Giet de bloemkool af en voeg de boter en koksroom toe, en mix met een staafmixer tot er een glad mengsel ontstaat. Schep het mengsel terug in een pan en breng verder op smaak met zout, peper en citroenrasp.
Verhit de olie in een koekenpan en bestrooi de coquilles met zout en peper. Bak de coquilles op hoog vuur voor ca 1½ minuut per kant tot ze goudbruin zijn.
Schep de verwarmde bloemkoolpuree op de borden en schik de coquilles er bovenop, garneer met het krokantje van Parmezaan en de kruidenolie.