2022 | Frankrijk | Pays d'Oc

Astrid & Therese Villa Blanche Crémant de Limoux Rosé

Waardering:
95% of 100
Opslaan

Deze sparkling rosé is fruitig, fris en bruisend. Heerlijk als aperitief, bij een brunch, lunch of zelfs bij desserts. 

Bekijk de proefnotitie(s)
  • Smaakprofiel
    Bruisend & Fris
  • Druivenras
    Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir
  • Land & Regio
    Frankrijk, Pays d'Oc
Normale prijs 16,95 Speciale prijs 15,95
Je bespaart
95,70 (Per doos van 6)
Aantal flessen per levering:
Opslaan
Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikels in je winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikels toevoegen aan je huidige bestelling?

Proefnotitie
Specificaties
Reviews 4

Deze sparkling rosé is fruitig, fris en bruisend. Heerlijk als aperitief, bij een brunch, lunch of zomaar op een zomer avond.

Hij is gemaakt van 3 druivenrassen, waarvan 2 ook voor Champagne worden gebruikt: de pinot noir en chardonnay druif. Deze wijn wordt op exact dezelfde manier gemaakt als Champagne, maar omdat hij uit een ander gebied komt heet hij dan Crémant. Onze wijnvrienden hebben ook wat van de chenin blanc druif toegevoegd, wat hem net iets ronder maakt. Schenktemperatuur: 8 - 10 graden.
Jaargang2022
Flesinhoud0.75
WijnsoortRosé, Mousserende Wijn
LandFrankrijk
DruivenrasChardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir
RegioPays d'Oc
SmaakprofielBruisend & Fris
Alcoholgehalte12 %
Serveertemperatuur8-10 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2025
Bevat sulfietenSulfieten
AfsluitingKurk
EAN-nummer3760044792008
Art.nr.E104936

Speciaal voor ons 10 jarig jubileum hebben Calmel & Joseph deze feestelijke mousserende wijn gemaakt. Eenmalig. In een kleine oplage. Wegens groot succes is hij op veler verzoek terug van weggeweest!

Van de 3 druivenrassen worden eerst apart 3 wijnen gemaakt. Daarna worden die samengevoegd; door de rode pinot noir wijn toe te voegen krijg je een mooie rosé. Eenmaal in de fles wordt nog een extra beetje gist toegevoegd en wat suiker. Door die extra vergisting in de fles ontstaan de bubbels. De suiker maakt hem niet zoet, maar zorgt er voor dat er bubbels ontstaan. In deze regio heet hij dan Crémant de Limoux. Leuk om te weten dat Limoux eerder mousserende wijn had dan de Champagne regio! Het was dus eigenlijk de eerste “Champagne” van Frankrijk en staat nog altijd in hoog aanzien.