Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikels in je winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikels toevoegen aan je huidige bestelling?


Curry met kippendij, bloemkool en erwtjes

Voor 4 hoofdgerechten | 30 minuten

Sommelierbox landscape S
Ingrediënten 4 personen

Curry kruiden
1 eetlepel kurkuma
1 theelepel komijnzaad, korianderzaad, paprikapoeder, uienpoeder
1 theelepel geraspte verse gember

Overige ingredienten
400 g kippendijfilet, in stukjes gesneden
500 g bloemkool
300 g erwtjes
300 ml kokosmelk
2 limoenen
1 el zonnebloemolie

Verse koriander
50 g pinda's

Bereidingswijze

Snijd de kippendijfilet in stukjes en maak de bloemkool schoon en verdeel in kleine roosjes. Kook de bloemkoolroosjes in ca. 3 minuten beetgaar.

Doe een eetlepel zonnebloemolie in een (hoge) koekenpan en bak kort de kruiden even aan. Bak de kippendijfilet  in ca. 5 min. rondom bruin. Voeg de bloemkool en erwtjes toe en bak kort aan. Voeg de kokosmelk (en evt. krieltjes toe) en breng tegen de kook aan. Laat ca. 5 min. sudderen.

Snijd de limoen in partjes en hak de koriander en pinda’s grof. Breng het gerecht op smaak met limoensap en zout. Garneer het gerecht voor serveren met de grof gesneden koriander en pinda’s.

Serveer de curry met krieltjes (voorgekookt, laatste 5 minuten even laten mee sudderen in de curry) of met gekookte witte rijst.

Wijnadvies van Astrid & Thérèse

“Wij drinken hier graag onze gastronomische Roter Veltliner"

 

  1. 2022 | Oostenrijk
    Waardering:
    100% 100 0
    (2)
    Astrid & Thérèse Roter Veltliner
    • Smaakprofiel
      Complex, krachtig & vol
    • Druivenras
      Roter Veltliner
    13,95