Hoe zit dat?
Om z’n fruit en frisheid te behouden hebben witte druiven zon nodig, maar ook weer niet té veel. Hoge temperaturen zorgen voor een hoog alcoholgehalte en daar worden de meeste witte wijnen niet lekkerder van. Daarom worden witte druiven altijd als eerste geoogst.
Bij rood ligt dat anders: een beetje zondoorstoofd fruit kan menig rode wijn goed hebben.
De 100% collectie


De volle 100%
Wist je dat het moeilijker is om een goede witte wijn te maken dan een rode? En het is moeilijker om een wijn te maken van één enkel druivenras dan van een blend van meerdere druiven.
Twee stellingen die elke vinoloog zal onderschrijven.
Vakmanschap
Bij blenden kan een wijnboer de zwakke kanten van de ene druif opvangen met de sterke kanten van een ander druivenras. Maar bij een wijn die voor de volle 100% gemaakt is van één druivenras valt niets te verbloemen. Die moet in één keer goed.
Vakmanschap is daarbij cruciaal. Daarom selecteren wij onze wijnboeren met zoveel zorg en bouwen een langdurige relatie met ze op. Omdat alleen zij de specifieke smaak van een druif het beste tot hun recht kunnen laten komen. Wij zijn trots op onze wijnboeren.
Bij deze serie wijnen is de druif de absolute held, voor de volle 100%!