Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
Inhoud
Specificaties
Reviews
Inhoud
2021 | Italië, Salento
Astrid & Thérèse Negroamaro
Donkerrode krachtpatser bomvol fruit, beetje kruidigheid en een klein bittertje.
Proefnotitie
Onze neus neemt al meteen intense fruitgeuren waar.
De paarsblauwe druiven zorgen voor een gulle donkerrode wijn met opvallend zachte tannines.
Hij is stevig in de mond, vol donkerrood fruit van zwarte bessen, moerbei en bramen, een beetje kruidig met een klein bittertje.
Heel is rijp, zwoel en vol. Een zeer aromatische krachtpatser, met een opvallend zachte afdronk.
De wijn is geschikt om jong te drinken, maar kan ook nog jaren worden bewaard; maximaal zo’n 10 jaar.
Opvallend feitje: de negroamaro druiven bevatten veel antioxidanten.
Serveertemperatuur: iets lager dan kamertemperatuur: 16-18 graden.
Lekker bij: pasta, pizza, rood vlees, lam, stoofgerechten, wild en harde kazen.
2021 | Frankrijk, Pays d'Oc
Astrid & Thérèse Viognier
Exotisch gefruite Viognier met een uitstekende fraîcheur. Uniek voor deze druif! Speciaal voor ons gemaakt door onze wijnmaker uit Zuid-Frankrijk.
Proefnotitie
Krachtig, vol, met aroma’s van perzik, abrikoos, mango en zelfs een vleugje honing en vanille. Tegelijkertijd heeft hij een goede fraicheur, uniek voor deze druif. Bijzonder lekker bij spicy gerechten: Thais, Vietnamees, sushi, kip, gember en pompoen. Maar ook bij Franse kazen! Schenktemperatuur: 10 - 12 graden.
2021 | Italië, Sicilië
Astrid & Thérèse Pinot Grigio
De meest populaire druif van Italië. Verkwikkend fris, spatzuiver, veel smaak, o.a. citrus, groene appel, peer en perzik.
Proefnotitie
De pure smaak van de druif hebben we hier te pakken. Met een expressieve neus van citrus en appel. In de smaak verkwikkend fris, spatzuiver, met citrus, groene appel en een vleugje grapefruit en wie verder door proeft ontdekt ook wat rijpere tonen van perzik. Wij drinken hem graag als aperitief, maar hij is ook heerlijk bij gegrilde vis en pastagerechten. Schenktemperatuur: 10 - 12 graden