Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikels in je winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikels toevoegen aan je huidige bestelling?

Meest gestelde vragen small


Meest gestelde vragen

Hieronder volgen de meest gestelde vragen voor Astrid en Thérèse. Voor meer informatie kunt u terecht bij onze klantenservice.

Wat is jullie filosofie?

Wij vinden wijn de meest goddelijke drank die er is. Helaas is er veel matige en slechte wijn te koop, die wij zelf niet zouden willen drinken. Wij zoeken in de hele wereld naar pareltjes van voornamelijk € 6,- tot € 10,-. Die wijnen willen we zelf in huis hebben en delen met andere liefhebbers.

Jullie zijn allebei vinoloog; wat is dat eigenlijk?

Het is een officiële opleiding waar je leert blind proeven en wijnen herkennen doordat je alles leert over druivenrassen, klimaatzones, grondsoorten en het maakproces van wijn, Sherry en Port.

Is vinoloog hetzelfde als sommelier?

Nee, vinoloog is een beschermde titel, een officieel erkend diploma. Sommelier is een functie in een restaurant; iemand die de wijnkaart maakt, de inkoop doet en de gasten adviseert. Een sommelier kan opgeleid zijn tot vinoloog, maar dat hoeft niet perse. Het is maar net wat voor eisen een restaurant stelt bij een sollicitatie. Wij zijn dus vinoloog en Thérèse is daarnaast ook nog eens sommelier in haar eigen restaurant De Librije.

Is vinoloog en oenoloog hetzelfde?

Nee, oenoloog is een wijnboer en wijnmaker. Die weet alles over het verzorgen van de wijnstok, eventuele ziektes in de wijngaard, wanneer je moet oogsten en hoe je wijn maakt.

Hoe komen jullie aan de wijnen die je verkoopt?

We proeven honderden wijnen per jaar en we zijn super kritisch; alleen de allerlekkerste wijnen nemen we. We gaan naar beurzen en wijnboeren en we krijgen inmiddels ook veel wijnen opgestuurd.

Kun je jullie wijnen ergens proeven?

Dat kan tijdens de workshops die we geven. En soms staan we met een stand op een culinaire markt. Verder hebben we in onze webshop speciaal een aantal proefpakketten samen gesteld zodat je zelf thuis ook kunt proeven.

Wat voor workshops geven jullie?

Wij hebben zelf ervaren dat er een wereld voor je open gaat als je wat meer weet over wijn. Daarom delen wij op onze beurt graag onze kennis en passie met anderen. Uiteraard wordt er dan ook uitgebreid geproefd en Thérèse is daarnaast ook nog eens een meester in het maken van wijn-spijs combinaties.

Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?

Astrid: door ooit eens in de Librije te eten, waar ik helemaal verrukt was van de wijnen die Thérèse schonk. Die avond zijn we aan de praat geraakt en dat praten en proeven is al meer dan 15 jaar gaande.

Waarom werken jullie samen?

Nadat we samen 2 wijnboeken geschreven hadden vroeg iedereen ons altijd advies over wijnaankopen. We dachten: als men onze smaak en vakkennis zo vertrouwt, waarom gaan we dan niet zelf onze favoriete wijnen verkopen. 

Wat is het leukste van deze samenwerking

We hebben ontdekt dat we exact dezelfde smaak hebben, dezelfde wijnen lekker vinden, namelijk zuivere wijnen die puur smaken naar hun druif. En we leren nog elke dag. 

Wat hebben jullie de horeca te bieden?

Wij hebben een geweldige prijs-kwaliteit verhouding voor de horeca. Wij kunnen ook een eenvoudige wijnkaart helemaal samen stellen en de teksten maken. Thérèse adviseert bovendien over wijn-spijs combinaties aan onze klanten. Er zijn ook café's die bij ons kopen omdat hun klanten er om vragen. Onze huiswijnen vindt iedereen lekker en niemand krijgt er hoofdpijn van!