Bekijk de wijnen

Franse wijn

Frankrijk is bij uitstek hét wijnland, vol met historie en rijk aan verschillende smaken en soorten. De natuurlijke omstandigheden zijn perfect voor veel verschillende wijnsoorten. Ook de trots en traditie houden Frankrijk op de kaart. Al 2500 jaar geleden werd de wijnstok in Frankrijk geïntroduceerd, De Romeinen hebben toen hun kennis verspreid.

Na de val van het Romeinse rijk in de vijfde eeuw namen de kloosters de wijnbouw voor hun rekening. Toen er in 1850 de schimmelziekten en druifluizen in de wijngaarden terecht kwamen, kwam er een drastisch einde aan de bloei van de Franse wijnbouw. Halverwege de vorige eeuw zijn er goede investeringen gedaan en de nieuwe generatie zorgden voor een opleving en de hoge standaard die we tegenwoordig kennen.

Frankrijk een land met veel wijnstreken

In ieder deel van Frankrijk wordt wijn gemaakt. Verreweg de meest bekende regio’s zijn de Bordeaux, Bourgogne en de Champagne. Deze streken hebben allen een eigen historie en regels om zo de beste kwaliteit te krijgen. De meest bekende en duurste wijnen komen uit de streek Bordeaux. Denk hierbij aan Chatheau Margaux, Lafite, Petrus en Haut-Brion. Door het gematigde zeeklimaat en de gevarieerde bodem is het mogelijk om kwalitatieve wijnen te maken. De regio heeft verschillende classificatiesystemen ontwikkeld de afgelopen eeuwen, vaak gaat de gepaard met complexe regels.

Naast deze streken zijn er nog veel meer streken in Frankrijk die we niet mogen vergeten. De Rhône, de Loire, de Provence en uiteraard ook de witte wijnen van de Elzas. Je kan er een boek over schrijven. Met Franse wijnen raak je dus ook niet uitgeproeft!

Elegante wijnen uit de Bourgogne

De Bourgogne staat bekend om wijnen met elegantie en subtiliteit. De witte wijnen uit dit gebied wordt vrijwel allemaal gemaakt van de chardonnaydruif, een voorbeeld hiervan is de wereldberoemde Chablis. De rode wijn wordt voornamelijk gemaakt van de pinot noir en de gamaydruif en zijn vaak wat lichter van kleur.

De Champagne kennen we allemaal als de bekende mousserende wijn, maar het gebied waar deze bubbelwijn vandaan komt draagt dezelfde naam. De hoge standaard en de perfect klimaat en ondergrond voor de druivenstokken leiden tot deze mooie wijn. De Champagne heeft frisheid, is levendig en heeft veel aroma’s, ook het heerlijke zuurtje maakt de wijn tot een van de beste mousserende wijn ter wereld. 

De lekkerste wijnen uit Frankrijk

Bent u benieuwd naar de smaak van onze Franse wijnen? We hebben een aantal Franse wijnen voor u geselecteerd die u kunt bestellen voor een aantrekkelijke prijs.

Bekijk
EXcellent Rosé Astrid & Thérèse
Een van onze best verkochte wijnen!
Languedoc
Bekijk
Astrid & Thérèse Rood
Pays d’Oc
Bekijk
Astrid & Thérèse Merlot
Zacht en romig rood
Pays d’Oc

Schrijf je in
voor onze nieuwsbrief.

En ontvang interessante
wijnaanbiedingen.