4 personen | Pintxos of bijagerechtje | Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten 4 personen
250 g half-om-half gehakt, ongekruid
75 g vetspek (lardo) of ontbijtspek in blokjes/klein gesneden
1 ei
75 g panko (Japans grof broodkruim)
1 citroen, geraspte schil
75 g Amsterdamse ui
75 g zure bom (ingelegde augurk)
Zwolse mosterd
roomboter
Bereidingswijze
Rooster de blokjes spek licht met een gasbrander of in de pan
Snijd de ui en de zure bom in kleine blokjes.
Meng dit met het gehakt, het ei, de panko en de citroenrasp; breng op smaak met versgemalen peper en zout. Draai er kleine balletjes van.
Bak de balletjes rustig in roomboter, tot ze gaar zijn.
Serveer met (grove) Zwolse mosterd.
Wijnadvies van Astrid & Thérèse
“Gehaktbal met zure bom en spek. Hierbij kozen we La Finesse de Astrid Syrah. Past mooi bij de lichte kruidigheid, de augurkjes en de romige zachte smaak van de gehaktbal. De Syrah is kruidig en vol fruit. Tip: Maak kleine balletjes ipv grote, voor een gezellig hapje bij de borrel.