Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikels in uw winkelwagen van uw vorige bezoek. Wilt u deze artikels toevoegen aan uw huidige bestelling?


Gehaktbal, zure bom en spek

Van Jonnie Boer 

4 personen | Pintxos of bijagerechtje | Bereidingstijd: 35 minuten

 

Sommelierbox landscape S
Ingrediënten 4 personen

250 g        half-om-half gehakt, ongekruid

75 g           vetspek (lardo) of ontbijtspek in blokjes/klein gesneden

1                ei

75 g           panko (Japans grof broodkruim)

1                citroen, geraspte schil

75 g           Amsterdamse ui

75 g           zure bom (ingelegde augurk)

                  Zwolse mosterd

                  roomboter

Bereidingswijze

Rooster de blokjes spek licht met een gasbrander of in de pan

Snijd de ui en de zure bom in kleine blokjes.

Meng dit met het gehakt, het ei, de panko en de citroenrasp; breng op smaak met
versgemalen peper en zout. Draai er kleine balletjes van.

Bak de balletjes rustig in roomboter, tot ze gaar zijn.

Serveer met (grove) Zwolse mosterd.

Wijnadvies van Astrid & Thérèse

“Gehaktbal met zure bom en spek. Hierbij kozen we La Finesse de Astrid Syrah. Past mooi bij de lichte kruidigheid, de augurkjes en de romige zachte smaak van de gehaktbal. De Syrah is kruidig en vol fruit. Tip: Maak kleine balletjes ipv grote, voor een gezellig hapje bij de borrel. 

 

Naar boven