200 g zeeduivelfilet
50 g aardappelzetmeel
50 ml gembersiroop
50 g bruine suiker
50 ml ketjap manis
50 ml sojasaus
50 ml zonnebloemolie
½ sjalot, gesnipperd
3 tenen knoflook, gesnipperd
4 personen | Voorgerecht
Bereidingstijd ca. 25 minuten
200 g zeeduivelfilet
50 g aardappelzetmeel
50 ml gembersiroop
50 g bruine suiker
50 ml ketjap manis
50 ml sojasaus
50 ml zonnebloemolie
½ sjalot, gesnipperd
3 tenen knoflook, gesnipperd
Snijd de zeeduivel in gelijke stukken van ongeveer 3 x 3 cm.
Haal de stukken vis door aardappelzetmeel, klop het overtollige eraf.
Frituur op 180 °C, tot de vis krokant is.
Meng de gembersiroop met de ketjap, sojasaus, bruine suiker, olie, sjalot en
knoflook en breng dit aan de kook.
Draai deze lak glad met een staafmixer.
Kook 2 minuten goed door, zodat de suikers gaan karamelliseren.
Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Roer goed door met een garde, tot het een mooi dikke lak is.
Verhit een koekenpan op hoog vuur, tot deze gaat ‘walmen’.
Doe de krokante vis in de pan samen met 3 eetlepels van de lak en schep
voorzichtig maar snel om, zodat er een mooie laklaag om de zeeduivel komt.
“De licht vettige structuur en kruidigheid gaat goed samen met de frisheid en fruitigheid van de Cacha Sauvignon Blanc. Mooi gerechtje om mee te beginnen of bij de borrel!" Liever geen vis? Vervang door bloemkool (eerst blancheren of 5 minuten koken en afgieten).