Laat de yoghurt in 24 uur uitlekken tot hangop: maak een theedoek licht vochtig en leg hem in een vergiet, giet de geitenyoghurt erop en zet het geheel in de koelkast. Zet er een bakje onder om het lekvocht op te vangen.
Frituur de meloeskes 5 minuten op 180 °C. Zet een deksel op de frituur tegen het spetteren.
Laat de uitjes afkoelen en verwijder alleen de buitenste schil, zodat een klein gekaramelliseerd uitje overblijft. Breng het schoongemaakte uitje op smaak met een klein beetje olijfolie en zout.
Kook het mosterdzaad in 15 minuten zachtjes gaar in het appelsap en laat afkoelen in het kookvocht.
Zeef het gewelde mosterdzaad eruit.
Schil de appel, snijd hem in heel fijne blokjes en meng die met de hangop.
Voeg ook het mosterdzaad toe en maak eventueel op smaak met zout.
Doe het hangopmengsel in een schaaltje en druk de mini-uitjes erin.