200 gram gemengde paddenstoelen, gesneden 200 gram (gekleurde) wortels, in vieren gesneden over de lengte
4 teentjes knoflook fijngehakt
2 takjes rozemarijn 2 takjes tijm
2 laurier blaadjes
zonnebloemolie
peper en zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 200°C.
Was de knolselderij,
Meng 50 ml zonnebloemolie met de fijngehakte knoflook, peper en zout.
Snijd de knolselderij in tot ongeveer de helft, met 2 cm ertussen. Leg op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met zonnebloemolie – zorg dat het ook goed in de inkepingen komt. Stop daar de rozemarijn en de blaadjes laurier in. Dek af met aluminiumfolie en rooster een uur in de oven.
Haal na een uur de plaat uit de oven, leg de aardappels en wortels om de knolselderij en haal het aluminiumfolie er af. Besprenkel de aardappels ook met wat olie.
Rooster nog ongeveer 45 minuten tot de aardappels en knolselderij gaar zijn. Let de laatste 25 minuten de paddenstoelen erbij. (Besprenkel evt. met nog wat extra olie.) De takjes rozemarijn, tijm en blaadjes laurier kun je wegdoen voor het serveren.
Wijnadvies van Astrid & Thérèse
“Wij drinken hier graag onze gastronomische Susumaniello"