Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikels in je winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikels toevoegen aan je huidige bestelling?


Gnocchi met spinaziepesto

Van Jonnie Boer 

4 personen | Hoofdgerecht

Bereidingstijd: 60 minuten

 

Sommelierbox landscape S
Ingrediënten 4 personen

Spinaziepesto

200 g        verse spinazie

110 g        zonnebloemolie

65 g           Parmezaansse kaas, geraspt

50 g           pijnboompitten

1                citroen, sap

                  zout

1 kg           kruimige aardappelen

150 g        eidooier

200 g        bloem

100 g        verse trompette de la mort (zwarte paddenstoelen, bv cantharellen)

100 g        groene aspergetips, in drieën gesneden

1                limoenen, geraspte schil

200 g        blauwe kaas (Roquefort)

150 g        bruine boter

                  peper en zout

Bereidingswijze

Blancheer de spinazie 10 seconden in kokend water. Laat uitlekken en afkoelen.

Draai met de rest van de ingrediënten in een keukenmachine of met een staafmixer tot een mooie pesto.

Breng eventueel op smaak met zout.

Schil de aardappelen, kook ze net gaar, giet af en laat uitdampen.

Druk ze door een fijne zeef of pureeknijper, er mogen geen klontjes meer in zitten.

Meng het aardappelkruim met de eidooiers en de bloem.

Maak op smaak met peper, zout en de geraspte schil van 1 limoen.

Maak met de hand rollen met een diameter van 2 cm van dit deeg en laat ze even opstijven in de koelkast.

Snijd rondjes van 2 cm van het deeg en kook ze in ruim kokend water met zout, tot ze gaan drijven; dan zijn ze gaar. Grill of bak de asperge tips kort samen met de trompette de la mort (of de paddenstoelen).

Schep de Gnocchi uit het kookvocht, schep de bruine boter en de verse trompettes de la mort erdoor en voeg alles samen in een bak met de spinaziepesto, de gesneden aspergetips en verbrokkelde blauwe kaas.

Wijnadvies van Astrid & Thérèse

Als laatste kozen we voor een verrukkelijk gerecht voor liefhebbers van Gnocchi en blauwe kaas. De Gnocchi maken we zelf met een heerlijke spinazie pesto. Geniet bij dit gerecht van een geweldige Viognier van onze bevriende wijnboer Floris uit de Pays d’Oc. Zijn Viognier kan de volle smaak van aardappel met de pesto en blauwe kaas goed aan. De wijn is fruitig, rond en medium body. Dat wordt smullen!