Vijf keer raak volgens De Grote Hamersma: van zonnige Viognier en frisse Pecorino tot karaktervolle Aglianico, sappige Piemonte en volle Susumaniello. Geproefd, bekroond en nu in 1 mooi mixpakket.
Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
Inhoud
Specificaties
Reviews
Inhoud
2024 | Italië, Puglia, Salento
Astrid & Thérèse Susumaniello
Wat een wijn is dit! Rijpe donkerrode krachtpatser vol zwart fruit. Complex, vol en weelderig door de vele zonuren die de druiven hebben gehad. Lekker bij rood vlees, wild, bbq, pasta's en rijpe kazen.
Proefnotitie
Diep robijnrood. Complex, vol, krachtig en weelderig. Rijk aan aroma’s: rode bessen, rijpe kersen, bramen, pruimen, romige mokka en een pepertje. Lekker bij rood vlees, wild, bbq, pasta's en rijpe kazen. Schenktemperatuur: 18 graden.
2024 | Italië, Marche
Astrid & Thérèse Pecorino
Een verrassend verfijnde witte wijn uit de Marken. De Pecorino is krachtig en fris, licht kruidig en heerlijk droog. Met rijke aroma’s van exotisch fruit, tonen van citrus, witte bloemen en een subtiele mineraliteit. De kenners zijn er dol op.
Proefnotitie
Wat een krachtige, toch ook frisse witte wijn met complexiteit en finesse! Rijke aroma’s van exotisch fruit, meloen, perzik, lekkere rijpe peer en wat citrus voor de balans. Een klein toefje notigheid maakt hem mild romig. (Voor wie een denkrichting wil hebben: hij heeft iets weg van de Grüner Veltliner). Pecorino kun je 3-5 jaar oud laten worden. Decanteer hem gerust voor je hem schenkt. Mooi aperitief, maar ook een prachtige diner begeleider bij vis, zeevruchten, gevogelte en geitenkaas. Schenktemperatuur: 10-12 graden.
2024 | Frankrijk, Pays d'Oc
Astrid & Thérèse Viognier
Rijke Viognier met een uitstekende fraîcheur van tropisch fruit. Uniek voor deze druif! Speciaal voor ons gemaakt door onze wijnmaker Floris Canet uit Zuid-Frankrijk.
Proefnotitie
Krachtig, vol, met aroma’s van perzik, abrikoos, mango en zelfs een vleugje honing en vanille. Tegelijkertijd heeft hij een goede fraicheur, uniek voor deze druif. Bijzonder lekker bij spicy gerechten: Thais, Vietnamees, sushi, kip, gember en pompoen. Maar ook bij Franse kazen! Schenktemperatuur: 10 - 12 graden.
2024 | Italië, Puglia
Astrid & Thérèse Aglianico Puglia
Een prachtige Aglianico uit het zonnige Zuid-Italiaanse Puglia. Vol aroma's van fruit, zoals donkere kersen, bramen en een toefje chocola.
Proefnotitie
Gulle tonen van fruit, zoals donkere kersen, bramen en bosbessen en een toefje chocola. Lekker bij diverse Italiaanse vleesgerechten, ham en een worstje. Schenktemperatuur: 16-18 graden.
2021 | Italië, Piemonte
Astrid & Thérèse Piemonte Albarossa
Chique rood uit het beroemde Piemonte.
Proefnotitie
De druif Albarossa is een kruising van twee sublieme druivenrassen: Nebbiolo en Barbera. Onze wijnboer Luigi Dezzani heeft daar slechts veertig hectare van aangeplant en weet hier de perfecte wijn mee te maken. Een warme robijnrode wijn met fruitige aroma’s van bosbessen, kersen en bramen. Een vleugje koffie en een toefje witte peper geven hem net dat beetje extra expressie waardoor hij een lekkere bite heeft. De 12 maanden houtrijping maken hem rond en mooi complex. Tegelijkertijd blijft het een elegante wijn. Heerlijk bij Risotto met truffel, paddestoelen, pasta en allerlei vleesgerechten. Serveertemperatuur 16 - 18 graden