Zes keer raak bij De Grote Hamersma! Van gouden Roter Veltliner en Chardonnay tot karaktervolle Pecorino, Vermentino, Susumaniello en Malbec. Bekroond en gebundeld in één schitterend pakket. Verder lezen
Druivenras
Chardonnay, Malbec, Susumaniello, Vermentino
69,00
Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
Inhoud
Specificaties
Reviews
Inhoud
2024 | Frankrijk, Pays d'Oc
Villa Blanche Chardonnay Astrid & Thérèse
De prijswinnende cuvée van Astrid Joosten & Thérèse Boer heeft alles in zich wat Chardonnay zo ongelofelijk lekker maakt: vol, zacht, fris en met de aroma's van tropische vruchten en een klein botertje.
Proefnotitie
Een rijpe volle Chardonnay met een mooie balans tussen smaken van rijp fruit die doen denken aan tropische vruchten als mango en banaan, ondersteund door een klein botertje door de paar maanden lagering op houten vaten. Tegelijkertijd is de wijn niet zwaar, maar zacht en fris. Erg lekker bij zalm, pasta's en gegrilde kip. Schenktemperatuur: 10 à 12 graden.
2024 | Italië, Puglia, Salento
Astrid & Thérèse Susumaniello
Wat een wijn is dit! Rijpe donkerrode krachtpatser vol zwart fruit. Complex, vol en weelderig door de vele zonuren die de druiven hebben gehad. Lekker bij rood vlees, wild, bbq, pasta's en rijpe kazen.
Proefnotitie
Diep robijnrood. Complex, vol, krachtig en weelderig. Rijk aan aroma’s: rode bessen, rijpe kersen, bramen, pruimen, romige mokka en een pepertje. Lekker bij rood vlees, wild, bbq, pasta's en rijpe kazen. Schenktemperatuur: 18 graden.
2024 | Frankrijk, Pays d'Oc
Villa Blanche Malbec Astrid & Thérèse
Sap van dik zwart fruit met een lichte touch van vanille, koffie en wat kruidigheid. Intense wijn. Lekker rond en zwoel.
Proefnotitie
Sap van dik zwart fruit, o.a. bramen, bessen en wat pruimen, met een lichte touch van vanille, koffie en wat kruidigheid. Intense wijn. Lekker rond en zwoel met een subtiele invloed van eikenhouten vaten. Lekker bij steak, varkensrollade, lamskoteletjes, pittige kruiden, paddenstoelen. Schenktemperatuur: 16-18 graden
2024 | Frankrijk, Pays d'Oc
Astrid & Thérèse Vermentino
Volle rijke witte wijn van Vermentino met subtiele houtrijping. Erg bijzonder! Gastronomisch goed inzetbaar.
Proefnotitie
Aroma’s van citrus, abrikoos, perzik en wat kruidigheid zijn hier de smaakmakers. 15% van de wijn heeft een paar maanden op houten vaten gerijpt. Deze subtiele houtrijping maakt de wijn heerlijk rond, een tikje boterig zelfs en geeft een uitzonderlijke lange afdronk. Bijzonder! Lekker bij witvis, zalm, gegrilde sardientjes, of bij pasta gerechten. Schenktemperatuur: 10 - 12 graden.
2023 | Oostenrijk, Wagram
Astrid & Thérèse Roter Veltliner
Witte wijn uit onze Sommelier serie. Zeldzaam. Zeer rijk en geconcentreerd met lange afdronk. Naast de vele pareltjes die wij hebben is dit echt een diamant van wijn!
Proefnotitie
Onze Roter Veltliner uit Wagram heeft een heerlijke subtiele bloesemgeur. Het is een rijke, krachtige, geconcentreerde wijn met een grote gelaagdheid van smaken, zoals rijp steenfruit (abrikozen, perziken, nectarines), honingmeloen en peer. Daarnaast een toefje honing en amandelen en vooral ook een mooie mineraliteit. Hij is lekker mondvullend en heeft een opvallend lange afdronk. Door het enorme ontwikkelpotentieel kan de wijn nog jaren bewaard kan worden. Lekker bij: asperges!, witvis, gevogelte, Franse kaas. Schenktemperatuur: 8-10 graden.
2024 | Italië, Marche
Astrid & Thérèse Pecorino
Een verrassend verfijnde witte wijn uit de Marken. De Pecorino is krachtig en fris, licht kruidig en heerlijk droog. Met rijke aroma’s van exotisch fruit, tonen van citrus, witte bloemen en een subtiele mineraliteit. De kenners zijn er dol op.
Proefnotitie
Wat een krachtige, toch ook frisse witte wijn met complexiteit en finesse! Rijke aroma’s van exotisch fruit, meloen, perzik, lekkere rijpe peer en wat citrus voor de balans. Een klein toefje notigheid maakt hem mild romig. (Voor wie een denkrichting wil hebben: hij heeft iets weg van de Grüner Veltliner). Pecorino kun je 3-5 jaar oud laten worden. Decanteer hem gerust voor je hem schenkt. Mooi aperitief, maar ook een prachtige diner begeleider bij vis, zeevruchten, gevogelte en geitenkaas. Schenktemperatuur: 10-12 graden.