Tip: Begin 1 dag van tevoren met de Atjar
Atjar van rode kool
Breng suiker, azijn, bietensap en de specerijen aan de kook en laat 10 minuten op laag vuur trekken.
Zeef deze zoetzuurmarinade en laat afkoelen.
Snijd de rode kool zo dun mogelijk met een mandoline en marineer de kool minimaal 24 uur in de zoetzuurmarinade.
- - - - - - - - - - - - - - - - -
Hazenpeper
Snijd de groenten in blokjes van 1 x 1 cm en verhit een stoofpan met een klein scheutje zonnebloemolie.
Braad het vlees aan, samen met de gesneden groenten en voeg de kruiden toe.
Blus af met de port, madera en wijn. Laat deze rustig inkoken.
Wanneer het mengsel bijna ingekookt is, de fond en oudewijvenkoek toevoegen. Laat op laag vuur stoven tot het vlees gaar is. Verwijder de kruiden.
Maak de hazenpeper eventueel op smaak met donkere, oude aceto balsamico.
Eventueel op smaak maken met oude aceto balsamico.
Tip: Serveer met een paar spruitjes, Pomme duchesse of aardappelpuree.