Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
Inhoud
Specificaties
Reviews
Inhoud
2024 | Frankrijk, Pays d'Oc
La Finesse de Astrid Chardonnay
De eigen wijn van Astrid Joosten. Doet niet onder voor een Bourgogne (behalve de prijs!). Een mond vol lekkere boterige Chardonnay met een uitstekende finesse. Hij kreeg een subtiele houtrijping van 4 maanden. Prachtig complex in alle finesses!
Proefnotitie
Een mond vol lekkere boterige Chardonnay. Heeft een neus van limoen, groene appel, amandel, toast en florale tonen. We onderscheiden een vol palet aan smaken, rijpe tonen van tropisch fruit en iets van noten. Tegelijkertijd is hij crispy en fris, met een minerale afdronk. Hij kreeg een subtiele houtrijping van 4 maanden. Prachtig complex in alle finesses! Won Le Pix des vinalies. Verrukkelijk bij coquilles, visgerechten met een lichtromige saus, pasta met schaal- en schelpdieren, wit vlees en licht belegen kazen, rijke salades. Schenktemperatuur: 10 - 12 graden.
De Grote Hamersma over deze wijn:
La Finesse van Astrid & Thérèse is een absolute crowdpleaser. Rond rijp fruit, botertonen en een dot vanille van de houtrijping. We wagen te betwijfelen of dit de meest verfijnde chardonnay is. Maar vast staat dat dit makkelijk vrienden maakt.
2023 | Italië, Toscane
Astrid & Thérèse Toscana
Verleidelijke rode wijn, rond, zacht, intens, met de smaak van lekker rijp kersen- en ander donker fruit. Plus een vleugje cacao.
Proefnotitie
Onze Toscana is een verleidelijke rode wijn, rond, zacht, intens, met de smaak van lekker rijp kersen- en ander donker fruit. Plus een vleugje cacao.
Deze wijn is gemaakt met de governo methode, een oude wijnmaaktechniek die z’n oorsprong in Toscane heeft.
Een klein deel van de geoogste druiven wordt apart gehouden en gedroogd op matten in de zon. Het water uit de druifjes verdampt, wat een grote smaakconcentratie geeft.
Als de jonge wijn -gemaakt van het grootste deel van de druiven- klaar is worden de gedroogde druifjes daar aan toegevoegd, zodat de wijn een 2e vergisting krijgt. Het eindresultaat is een wijn met veel diepte, een rijkere smaak en een aangenaam zoet randje.
De hoofddruif hier is Sangiovese, met een kleine toevoeging van Cabernet Sauvignon.
Heerlijk bij alles wat Toscane te bieden heeft: vlees- en wildgerechten, rauwe ham, worst en harde kazen. Maar natuurlijk ook pizza en pasta.
Schenktemperatuur: 16-18 graden
2021 | Italië, Piemonte
Astrid & Thérèse Piemonte Albarossa
Chique rood uit het beroemde Piemonte.
Proefnotitie
De druif Albarossa is een kruising van twee sublieme druivenrassen: Nebbiolo en Barbera. Onze wijnboer Luigi Dezzani heeft daar slechts veertig hectare van aangeplant en weet hier de perfecte wijn mee te maken. Een warme robijnrode wijn met fruitige aroma’s van bosbessen, kersen en bramen. Een vleugje koffie en een toefje witte peper geven hem net dat beetje extra expressie waardoor hij een lekkere bite heeft. De 12 maanden houtrijping maken hem rond en mooi complex. Tegelijkertijd blijft het een elegante wijn. Heerlijk bij Risotto met truffel, paddestoelen, pasta en allerlei vleesgerechten. Serveertemperatuur 16 - 18 graden
2024 | Oostenrijk, Niederösterreich
Astrid & Thérèse Grüner Veltliner
Zuivere kwaliteit uit Oostenrijk, gastronomisch favoriet. Vol, fris en kruidig met tonen van appel en een subtiel pepertje in de afdronk. Heerlijk bij asperges.
Proefnotitie
De unieke druif Grüner Veltliner wordt uitsluitend in Oostenrijk aangeplant en heeft dat land als kwalitatief wijnland helemaal op de kaart gezet. Elk serieus restaurant heeft hem op de wijnkaart staan. De wijn is dan ook breed inzetbaar, zowel als aperitief als ook bij vele gerechten. Hij is vol en fris. We proeven appeltjes, meloen en ananas en uiteraard het karakteristieke pepertje op het eind. Een klassieker voor bij asperges maar ook lekker bij aziatische gerechten. Schenktemperatuur: 10 - 12 graden.