Tien heerlijke wijnen uit het Astrid & Thérèse assortiment, inclusief onze nieuwe Pinot Noir en Sauvage. Van een levendige Verdejo, volle Chardonnay, kruidige Toscaan tot een sprankelende Cava. Perfect om van te genieten, het hele seizoen door.
Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
Inhoud
Specificaties
Reviews 13
Inhoud
2024 | Frankrijk, Pays d'Oc
La Finesse de Astrid Pinot Noir
De eigen wijn van Astrid Joosten. Een geconcentreerde Pinot noir uit het zuiden van Frankrijk, gemaakt van 60 jaar oude stokken. Fruitig, zijdezacht en vol zuidelijke charme. Introductieprijs van €8,95.
Proefnotitie
Deze wijn is gecreëerd door de Franse wijnmaakster Aurélie Trebuchon op verzoek Astrid Joosten: “Ik ben gek op Pinot noir, maar die is helaas vaak zo duur. Daarom vroeg ik onze favoriete wijnmaakster Aurélie een betaalbare te ontwikkelen in Zuid-Frankrijk. Deze is helemaal naar mijn smaak. In haar wijngaard staan 60 jaar oude wijnstokken. Met de druiven daarvan is het een heerlijke Pinot noir geworden met een warm zuidelijk karakter. Echt op fruit gemaakt; we proeven o.a. kers en framboos. Hij is geconcentreerd, medium body en heeft zijdezachte tannines. Lekker op dronk dus. Smullen maar!". Superlekker bij: paddestoelen, kip, kalkoen, fazant, pastinaak, kalfsvlees, lamsvlees, charcuterie. Schenktemperatuur: 16 graden.
2024 | Spanje, Rueda
Astrid & Thérèse Verdejo Rueda
Heerlijk verfrissende Verdejo Rueda, met intense fruitaroma's, zoals appel, peer, groene meloen en rijpe perzik.
Proefnotitie
Spaans fris wit, met intense fruitaroma's, zoals appel, peer, groene meloen en rijpe perzik. Een toefje kruidigheid en de geur van witte bloesem. Lekker voor de borrel, maar ook bij gegrilde zalm, garnalen, kip, paella, schaal- en schelpdieren en sashimi. Schenktemperatuur: 8-12 graden.
2024 | Frankrijk, Pays d'Oc
La Finesse de Astrid Chardonnay
De eigen wijn van Astrid Joosten. Doet niet onder voor een Bourgogne (behalve de prijs!). Een mond vol lekkere boterige Chardonnay met een uitstekende finesse. Hij kreeg een subtiele houtrijping van 4 maanden. Prachtig complex in alle finesses!
Proefnotitie
Een mond vol lekkere boterige Chardonnay. Heeft een neus van limoen, groene appel, amandel, toast en florale tonen. We onderscheiden een vol palet aan smaken, rijpe tonen van tropisch fruit en iets van noten. Tegelijkertijd is hij crispy en fris, met een minerale afdronk. Hij kreeg een subtiele houtrijping van 4 maanden. Prachtig complex in alle finesses! Won Le Pix des vinalies. Verrukkelijk bij coquilles, visgerechten met een lichtromige saus, pasta met schaal- en schelpdieren, wit vlees en licht belegen kazen, rijke salades. Schenktemperatuur: 10 - 12 graden.
De Grote Hamersma over deze wijn:
La Finesse van Astrid & Thérèse is een absolute crowdpleaser. Rond rijp fruit, botertonen en een dot vanille van de houtrijping. We wagen te betwijfelen of dit de meest verfijnde chardonnay is. Maar vast staat dat dit makkelijk vrienden maakt.
2024 | Frankrijk, Pays d'Oc
Astrid & Thérèse Vin de Plaisir Wit
Sappige frisse wijn, goed gevuld met aroma’s van wit fruit en een toefje kiwi. Een mooi huwelijk van Chardonnay met Vermentino.
Proefnotitie
Sappige witte wijn, goed gevuld met aroma’s van wit fruit en een toefje kiwi op het eind. Deze wijn heeft geen houtopvoeding gehad, daardoor is hij vriendelijk en lichtvoetig. Lekker bij de borrel, vis, Franse kaasjes en borrelgarnituur. Schenktemperatuur: 8-10 graden
2024 | Italië, Sicilië
Astrid & Thérèse Sauvage (Organic)
Medium body rood uit Sicilië. Krachtige fruit aroma’s van kersen, bramen en wat kruiden. Vol, maar niet zwaar.
Proefnotitie
Dit is een mooi verhaal. Nerello betekent kleine zwarte druif. Dit druivenras Nerello Mascalese was zo goed als uitgestorven. Maar hij is helemaal terug en uitsluitend te vinden op Sicilië. Kijk, daar houden wij van: een authentieke druif die maar op één plek voor komt en daar wordt gekoesterd. Hij is zelfs het paradepaardje van Sicilië geworden. Waarom hij het daar zo goed doet? Hij floreert op de vulkanische bodem van de Etna. Hoog gelegen; en we weten allemaal dat dat goed is voor een druif vanwege de afkoeling in de nacht. In deze ideale omstandigheden ontwikkelt dit krachtige volle druivenras een lekker floraal karakter vol fruitige aroma’s van kersen, bramen en kruiden. Lekker vol en sappig, maar niet zwaar door z’n mineraliteit. De wijn heeft een zachte structuur. Wordt vaak een beetje vergeleken met een Pinot noir of Barolo. En deze wijnboer boert ook nog eens zonder bestrijdingsmiddelen.
Verleidelijke rode wijn, rond, zacht, intens, met de smaak van lekker rijp kersen- en ander donker fruit. Plus een vleugje cacao.
Proefnotitie
Onze Toscana is een verleidelijke rode wijn, rond, zacht, intens, met de smaak van lekker rijp kersen- en ander donker fruit. Plus een vleugje cacao.
Deze wijn is gemaakt met de governo methode, een oude wijnmaaktechniek die z’n oorsprong in Toscane heeft.
Een klein deel van de geoogste druiven wordt apart gehouden en gedroogd op matten in de zon. Het water uit de druifjes verdampt, wat een grote smaakconcentratie geeft.
Als de jonge wijn -gemaakt van het grootste deel van de druiven- klaar is worden de gedroogde druifjes daar aan toegevoegd, zodat de wijn een 2e vergisting krijgt. Het eindresultaat is een wijn met veel diepte, een rijkere smaak en een aangenaam zoet randje.
De hoofddruif hier is Sangiovese, met een kleine toevoeging van Cabernet Sauvignon.
Heerlijk bij alles wat Toscane te bieden heeft: vlees- en wildgerechten, rauwe ham, worst en harde kazen. Maar natuurlijk ook pizza en pasta.
Schenktemperatuur: 16-18 graden
Spanje | Penedès
Astrid & Thérèse Cava
Onze eigen Cava! Een mooie zachte mousse, heerlijk als aperitief.
Proefnotitie
Hij heeft ook de kwaliteit van Champagne: een mooie zachte mousse, lekker romig , een volle smaak van fris en rijp fruit zoals appel, banaan en meloen. Heerlijk als aperitief. Lekker bij het ontbijt, eieren, oesters, Oosterse keuken, vis, lichte vleesgerechten, vegetarisch, desserts, wit- en roodschimmelkazen. Schenktemperatuur: 8 - 10 graden.
2024 | Oostenrijk, Niederösterreich
Astrid & Thérèse Grüner Veltliner
Zuivere kwaliteit uit Oostenrijk, gastronomisch favoriet. Vol, fris en kruidig met tonen van appel en een subtiel pepertje in de afdronk. Heerlijk bij asperges.
Proefnotitie
De unieke druif Grüner Veltliner wordt uitsluitend in Oostenrijk aangeplant en heeft dat land als kwalitatief wijnland helemaal op de kaart gezet. Elk serieus restaurant heeft hem op de wijnkaart staan. De wijn is dan ook breed inzetbaar, zowel als aperitief als ook bij vele gerechten. Hij is vol en fris. We proeven appeltjes, meloen en ananas en uiteraard het karakteristieke pepertje op het eind. Een klassieker voor bij asperges maar ook lekker bij aziatische gerechten. Schenktemperatuur: 10 - 12 graden.