400 g gekookte spaghetti (koud)
Gemarineerde kip
400 g kippendij, in reepjes
40 g ketjap manis
2 el sambal badjak
zout
Atjar
1 komkommer
ui, gesnipperd
1 lombok(rode peper), ontdaan van zaad, in halve ringetjes
2 tenen knoflook
5 kemerinoten of kokoscréme
1 tl koenjit (kurkuma kruiden)
150 g azijn
100 g water
4 el suiker
2 g zout
Specerijen voor de spaghetti
1/2 tl ketoembar (gemalen korianderzaad)
1/2 tl djinten (gemalen komijn)
1/2 tl djahé (gember kruiden)
1/2 tl koenjit (kurkuma kruiden)
1/2 tl laos (gemalen kruiden)
1/2 tl citroengras (in poedervorm of fijngesneden van verse stengel)
2 uien, gesnipperd
4 tenen knoflook, gehakt
1 Chinese kool, in repen
1 paksoi, in grove stukken van ongeveer 2 cm
(zonder blad)
2 salamblad (laurierblad kan ook)
40 g ketjap manis
100 g zonnebloemolie