Ontdek de rijke smaken van Italië in één pakket. Zes karaktervolle rode wijnen uit Salento, Piemonte, Toscane en Puglia, van fruitige Susumaniello tot krachtige Aglianico. Perfect om te proeven en te genieten van Italiaanse passie in elke slok. Verder lezen
Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
Inhoud
Specificaties
Reviews 1
Inhoud
2024 | Italië, Puglia
Astrid & Thérèse Primitivo
Vriendelijke donkerrode zwoele Primitivo uit het zonovergoten Puglia. Lekker sappig. Ook in Magnum beschikbaar!
Proefnotitie
Lekkere zwoele wijn met aroma's van zondoorstoofd rood fruit en sappige kersen. Vriendelijk, met een flinke body en tegelijkertijd een fluweelzachte afdronk. Drinken bij kazen, rood vlees, lam, gehakt, hertenbiefstuk of stevige pastagerechten. Ideale bbq wijn. Of gewoon zo! Schenktemperatuur: 16 - 18 graden.
2024 | Italië, Puglia, Salento
Astrid & Thérèse Susumaniello
Wat een wijn is dit! Rijpe donkerrode krachtpatser vol zwart fruit. Complex, vol en weelderig door de vele zonuren die de druiven hebben gehad. Lekker bij rood vlees, wild, bbq, pasta's en rijpe kazen.
Proefnotitie
Diep robijnrood. Complex, vol, krachtig en weelderig. Rijk aan aroma’s: rode bessen, rijpe kersen, bramen, pruimen, romige mokka en een pepertje. Lekker bij rood vlees, wild, bbq, pasta's en rijpe kazen. Schenktemperatuur: 18 graden.
2023 | Italië, Toscane
Astrid & Thérèse Toscana
Verleidelijke rode wijn, rond, zacht, intens, met de smaak van lekker rijp kersen- en ander donker fruit. Plus een vleugje cacao.
Proefnotitie
Onze Toscana is een verleidelijke rode wijn, rond, zacht, intens, met de smaak van lekker rijp kersen- en ander donker fruit. Plus een vleugje cacao.
Deze wijn is gemaakt met de governo methode, een oude wijnmaaktechniek die z’n oorsprong in Toscane heeft.
Een klein deel van de geoogste druiven wordt apart gehouden en gedroogd op matten in de zon. Het water uit de druifjes verdampt, wat een grote smaakconcentratie geeft.
Als de jonge wijn -gemaakt van het grootste deel van de druiven- klaar is worden de gedroogde druifjes daar aan toegevoegd, zodat de wijn een 2e vergisting krijgt. Het eindresultaat is een wijn met veel diepte, een rijkere smaak en een aangenaam zoet randje.
De hoofddruif hier is Sangiovese, met een kleine toevoeging van Cabernet Sauvignon.
Heerlijk bij alles wat Toscane te bieden heeft: vlees- en wildgerechten, rauwe ham, worst en harde kazen. Maar natuurlijk ook pizza en pasta.
Schenktemperatuur: 16-18 graden
2022 | Italië, Puglia
Astrid & Thérèse Negroamaro Puglia
Donkerrode krachtpatser uit zuiden van Italië: Puglia. Gemaakt van het eeuwenoude druivenras Negroamaro, wat staat voor donker. Bomvol aroma's van fruit, beetje kruidigheid en een zachte afdronk.
Proefnotitie
Onze neus neemt al meteen intense fruitgeuren waar. De paarsblauwe druiven zorgen voor een gulle donkerrode wijn met opvallend zachte tannines. Hij is stevig in de mond, vol smaken van donkerrood fruit van zwarte bessen, moerbei en bramen, een beetje kruidig met een klein bittertje. Heel is rijp, zwoel en vol. Een zeer aromatische krachtpatser, met een opvallend zachte afdronk. De wijn is geschikt om jong te drinken, maar kan ook nog jaren worden bewaard; maximaal zo’n 10 jaar. Opvallend feitje: de negroamaro druiven bevatten veel antioxidanten. Serveertemperatuur: iets lager dan kamertemperatuur: 16-18 graden.
2024 | Italië, Puglia
Astrid & Thérèse Aglianico Puglia
Een prachtige Aglianico uit het zonnige Zuid-Italiaanse Puglia. Vol aroma's van fruit, zoals donkere kersen, bramen en een toefje chocola.
Proefnotitie
Gulle tonen van fruit, zoals donkere kersen, bramen en bosbessen en een toefje chocola. Lekker bij diverse Italiaanse vleesgerechten, ham en een worstje. Schenktemperatuur: 16-18 graden.
2021 | Italië, Piemonte
Astrid & Thérèse Piemonte Albarossa
Chique rood uit het beroemde Piemonte.
Proefnotitie
De druif Albarossa is een kruising van twee sublieme druivenrassen: Nebbiolo en Barbera. Onze wijnboer Luigi Dezzani heeft daar slechts veertig hectare van aangeplant en weet hier de perfecte wijn mee te maken. Een warme robijnrode wijn met fruitige aroma’s van bosbessen, kersen en bramen. Een vleugje koffie en een toefje witte peper geven hem net dat beetje extra expressie waardoor hij een lekkere bite heeft. De 12 maanden houtrijping maken hem rond en mooi complex. Tegelijkertijd blijft het een elegante wijn. Heerlijk bij Risotto met truffel, paddestoelen, pasta en allerlei vleesgerechten. Serveertemperatuur 16 - 18 graden