Vriendelijke donkerrode zwoele Primitivo uit het zonovergoten Puglia. Lekker sappig.
Proefnotitie
Lekkere zwoele wijn met gestoofd rood fruit en sappige kersen. Vriendelijk, met een flinke body en tegelijkertijd een fluweelzachte afdronk. Drinken bij kazen, rood vlees, lam, gehakt, hertenbiefstuk of stevige pastagerechten. Ideale bbq wijn. Of gewoon zo! Schenktemperatuur: 16 - 18 graden.
2021 | Italië, Sicilië
Astrid & Thérèse Pinot Grigio
De meest populaire druif van Italië. Verkwikkend fris, spatzuiver, veel smaak, o.a. citrus, groene appel, peer en perzik.
Proefnotitie
De pure smaak van de druif hebben we hier te pakken. Met een expressieve neus van citrus en appel. In de smaak verkwikkend fris, spatzuiver, met citrus, groene appel en een vleugje grapefruit en wie verder door proeft ontdekt ook wat rijpere tonen van perzik. Wij drinken hem graag als aperitief, maar hij is ook heerlijk bij gegrilde vis en pastagerechten. Schenktemperatuur: 10 - 12 graden
2021 | Italië, Sicilië
Astrid & Thérèse Ciao!
Ciao! Een blush rosé van de Pinot grigio druif.
Proefnotitie
De roze kleur van de Pinot Grigio druiven geven de 'blush', de bleke kleur die we tegenwoordig zo aantrekkelijk vinden bij rosé. De aroma's van de Pinot Grigio druiven zorgen voor een zachte, sappige rosé met heerlijk frambozenfruit. Lekker fris en dorstlessend. Schenktemperatuur: 6-8 graden.
2021 | Frankrijk, Pays d'Oc
Astrid & Thérèse Merlot
Vriendelijke romige rode wijn, bomvol fruitige aroma’s. Heerlijk gul en zacht. Bij veel wijnliefhebbers daarom een favoriet. Kortom: Merlot op zijn best!
Proefnotitie
Zacht en romig, een beetje zwoel. Met veel fruitige aroma’s, zoals framboos, kers, wat pruimen en een tikje chocola op het eind. Gebraden of gegrild rood vlees en romige kazen. Schenktemperatuur: 16 - 18 graden.
2021 | Frankrijk, Côtes de Gascogne
Astrid & Thérèse Cotes de Gascogne IGP
Knisperende witte wijn uit Côtes de Gascogne met een rijk aromatisch smaak pallet. Onze meest favoriete borrelwijn.
Proefnotitie
Knisperende wijn die ruikt naar lentebloemen met een aromatisch smaakpalet van citrusvruchten en exotisch fruit, zoals passievrucht. Super voor de borrel en natuurlijk ook bij vele frisse salades en visgerechten. Serveertemperatuur 8-10 graden.
2021 | Frankrijk, Loiredal
Astrid & Thérèse Sauvignon Blanc
Zuivere, frisse wijn, met een bouquet van citrus en tropisch fruit. De pure smaak van de druif. Stuivend!
Proefnotitie
De Sauvignon druif wordt in de hele wereld aangeplant. Maar iedereen is het over eens dat de beste Sauvignon Blanc wijnen komen uit het Loire gebied in Frankrijk, omdat bodem en klimaat daar het meest geschikt zijn om deze cool climate wijn te maken. De dagen zijn zonnig maar niet heet en de nachten koel, wat heel belangrijk is om deze frisse witte wijn te kunnen maken. Dit is een zuivere, frisse wijn, fruitig, met een bouquet van citrus, appeltjes en wit fruit. Zeer breed inzetbaar. Het is niet voor niets de meest populaire borrelwijn van Nederland. Serveren op 12 graden.
Heerlijk om te borrelen, maar uiteraard ook bij vis, schaal-en schelpdieren, kip, salades, geitenkaas.
2021 | Frankrijk, Pays d'Oc
La Finesse de Astrid Chardonnay
Doet niet onder voor een Bourgogne (behalve de prijs!). Een mond vol lekkere boterige Chardonnay met een uitstekende finesse.
Proefnotitie
Een mond vol lekkere boterige Chardonnay. Heeft een neus van limoen, groene appel, amandel, toast en florale tonen. We onderscheiden een vol palet aan smaken, rijpe tonen van tropisch fruit en iets van noten. Tegelijkertijd is hij crispy en fris, met een minerale afdronk. Hij kreeg een subtiele houtrijping van 4 maanden. Prachtig complex in alle finesses! Won Le Pix des vinalies. Verrukkelijk bij coquilles, visgerechten met een lichtromige saus, pasta met schaal- en schelpdieren, wit vlees en licht belegen kazen, rijke salades. Schenktemperatuur: 10 - 12 graden.
2021 | Frankrijk, Pays d'Oc
Astrid & Thérèse Viognier
Exotisch gefruite Viognier met een uitstekende fraîcheur. Uniek voor deze druif! Speciaal voor ons gemaakt door onze wijnmaker uit Zuid-Frankrijk.
Proefnotitie
Krachtig, vol, met aroma’s van perzik, abrikoos, mango en zelfs een vleugje honing en vanille. Tegelijkertijd heeft hij een goede fraicheur, uniek voor deze druif. Bijzonder lekker bij spicy gerechten: Thais, Vietnamees, sushi, kip, gember en pompoen. Maar ook bij Franse kazen! Schenktemperatuur: 10 - 12 graden.