Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikels in je winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikels toevoegen aan je huidige bestelling?


Kip, dragon en prei

Van Joris Bijdendijk 

4 personen | Hoofdgerecht

Bereidingstijd: 60 minuten

 

Kip dragon en prei recept
Ingrediënten 2 personen

Prei

8 lange dunne preien met veel wit

La ratte aardappelen

1 kg la ratte aardappelen (la ratte is een Frans ras)

Gebraden kip

1 kip van ongeveer 1,5 kg (biologisch of poulet de Bastogne)

10 g gedroogde dragon

150 g roomboter

versgemalen peper, zout

selderijzout

Bereidingswijze

Maak de prei schoon door ze aan de groene kant in de lengte in te snijden en het zand eruit te wassen.

Bind ze met opbindtouw als een bos op. Blancheer de preien ongeveer 5 minuten in kokend gezouten water, liefst in een langwerpige vispocheerpan, zodat ze niet omgebogen hoeven te worden.

Borstel de aardappelen schoon in water. Snijd ze in langwerpige stukken, met schil. Kook de aardappelen gaar.

Verwarm de oven voor op 220ºC. Vul de kip met de dragon, 100 gram roomboter, zout en peper naar smaak. Wrijf de overige boter over de buitenkant van de kip en besprenkel licht met selderijzout. Braad de kip nu 60 minuten in de oven tot een goudbruin krokant huidje ontstaat.

Leg de laatste 20 minuten de aardappelen en prei onder de kip, zodat ze in de sappen en de boter van de kip sudderen.

Snijd beide filets van de kip doormidden, evenals de poten.  Geef ieder een prei, aardappels, en een deel filet en een deel poot. Schep nog wat van de jus over het gerecht.

Wijnadvies van Astrid & Thérèse

"We adviseren hierbij onze nieuwste aanwinst uit de Piemonte: Albarossa! Een warme robijnrode wijn met fruitige aroma’s van bosbessen, kersen en bramen. Samen met dit gerecht van Joris een top combinatie. Dit is smullen!"