Maak de prei schoon door ze aan de groene kant in de lengte in te snijden en het zand eruit te wassen.
Bind ze met opbindtouw als een bos op. Blancheer de preien ongeveer 5 minuten in kokend gezouten water, liefst in een langwerpige vispocheerpan, zodat ze niet omgebogen hoeven te worden.
Borstel de aardappelen schoon in water. Snijd ze in langwerpige stukken, met schil. Kook de aardappelen gaar.
Verwarm de oven voor op 220ºC. Vul de kip met de dragon, 100 gram roomboter, zout en peper naar smaak. Wrijf de overige boter over de buitenkant van de kip en besprenkel licht met selderijzout. Braad de kip nu 60 minuten in de oven tot een goudbruin krokant huidje ontstaat.
Leg de laatste 20 minuten de aardappelen en prei onder de kip, zodat ze in de sappen en de boter van de kip sudderen.
Snijd beide filets van de kip doormidden, evenals de poten. Geef ieder een prei, aardappels, en een deel filet en een deel poot. Schep nog wat van de jus over het gerecht.