Konrad Single Vineyard Organic Sauvignon Blanc

Konrad Single Vineyard Organic Sauvignon Blanc
€ 15,75
Niet op voorraad
Omschrijving van Konrad Single Vineyard Organic Sauvignon Blanc

Konrad Single Vineyard Organic Sauvignon Blanc

De zorgvuldig geplukte druiven worden deels vergist in stalen vaten, en voor een heel klein deel is gekozen voor Franse eiken vaten. Bijzonder, wat dat geeft nog meer karakter aan deze expressieve wijn! Nadat deze twee delen zijn samengevoegd rust de wijn minimaal 100 dagen op zijn eigen gistcellen. De wijnmakers kiezen namelijk niet alleen voor de overheerlijke fruit explosie, maar maken de wijn ook graag net iets ronder. En wat zijn wij onder de indruk van het resultaat!

Geen alledaagse Sauvignon Blanc, maar één van de hoogste kwaliteit, uit Marlborough, Nieuw-Zeeland. Intense aroma’s van kruisbes, passiefruit en vlierbloesem in de neus. Fris, stuivend met tropisch fruit en een prachtige structuur dankzij de ‘sur lie‘ rijping.

Van de hoogste kwaliteit

Geen alledaagse Sauvignon Blanc, maar één van de hoogste kwaliteit. En zoals je misschien niet gewend bent van Sauvignon Blanc, deze wordt zelfs nog lekkerder als je hem even laat liggen (tot zelfs een paar jaar na de oogst).

Fantastisch om zo te drinken. En verder bij salades en geitenkaas en vooral sushi en de Aziatische keuken met al z’n kruiden.

Wijnschrijvers over deze wijn

''Ruim een decennium geleden verhuisden Konrad Hengstler zijn vrouw Sigrun van Australië, waar ze zich eerder hadden gevestigd vanuit Duitsland, naar de zonnigste wijnstreek van Nieuw-Zeeland, Marlborough. Daar kochten ze terrein, 40 hectare, verdeeld over twee locaties (waarvan een met veel kiezel en keien), die vervolgens werden beplant. En het bewerken ervan geschiedt organisch. Hoe superieur de aldus verkregen wijnen kunnen zijn, toont de Konrad Sauvignon Blanc Single Vineyard 2016 die veel geur en veel smaak heeft. Behalve elegant en uitgesproken fris is de sappige wijn volop voorzien van verse groene kruiden en grassigheid, met als extraatje wat groen fruit. Geen wonder dat-ie in eigen land een gouden medaille kreeg toegekend.'' - Hubrecht Duijker, wijnschrijver (www.hubrechtduijker.com)

Sluiten Stel een vraag
Beoordelingen

Schrijf je eigen review

Hoe waardeer je dit product? *

Astrid & Thérèse over Konrad Single Vineyard Organic Sauvignon Blanc

FANTASTISCH NIEUWS: we hebben de opvolger gevonden van de ongekend populaire McNaught & Walker Sauvignon blanc uit Nieuw-Zeeland. We hebben lang gezocht omdat we perse dezelfde kwaliteit wilden hebben. Maar dankzij een tip van de McNaught & Walker eigenaren hebben we deze nieuwe trouvaille in ons bezit! Karma, noemen ze dat…

Specificaties
Sauvignon Blanc
Nieuw-Zeeland
Marlborough
2017
Schroefdop
Details
Druivenras:
Sauvignon Blanc
Land:
Nieuw-Zeeland
Regio:
Marlborough
Jaar:
2017
Afsluiting:
Schroefdop
Bewaaradvies:
1 tot 2 jaar te bewaren
Alcoholpercentage:
12,5 %

Schrijf je in
voor onze nieuwsbrief.

En ontvang interessante
wijnaanbiedingen.