1 bloemkool
100 g tempurabloem
70 ml wodka
100 ml zonnebloemolie
50 ml gembersiroop
50 ml sojasaus
50 ml ketjap manis
50 g bruine suiker
Furikakekruiden (vervang evt. door poké bowl flakes)
4 personen | Pinxtos (hapje) of voorgerecht
Bereidingstijd ca. 20 minuten
1 bloemkool
100 g tempurabloem
70 ml wodka
100 ml zonnebloemolie
50 ml gembersiroop
50 ml sojasaus
50 ml ketjap manis
50 g bruine suiker
Furikakekruiden (vervang evt. door poké bowl flakes)
Snijd de bloemkool in gelijke, kleine roosjes.
Klop een tempurabeslag van de bloem en de wodka.
Haal de roosjes door het beslag, zodat ze bedekt zijn met een dun laagje.
Frituur de roosjes bruin en krokant op 180 °C en laat goed uitlekken op keukenpapier. (Evt. in oven op 200 graden, besprenkel met zonnebloemolie.)
Breng de olie, gembersiroop, sojasaus, zoete ketjap en de suiker aan de kook in een sauspan en laat
3 minuten goed doorkoken.
Laat deze lak afkoelen en roer nog eens goed door.
Zet een koekenpan op hoog vuur tot deze gaat ‘walmen’. Doe de krokante bloemkool in
de pan met een scheut van de lak en schep snel om in de pan, zodat de lak de bloemkool-
roosjes rondom bedekt.
Serveer met de furikakekruiden.
Tip: Liever niet frituren? Vervang dan de wodka met tempurabloem door een beslag van panko, bloem en ei. Volg de verpakking van de panko bread crumbs, beprenkel met olie en verwarm in de oven voor 20 minuten op 200 graden.
“De licht vettige structuur en kruidigheid gaat goed samen met de frisheid van onze Rueda. Mooi gerechtje om mee te beginnen of bij de borrel!"