Lamsbout, watermeloen en gin

Van Jonnie Boer 

4 personen | Voorgerecht

Bereidingstijd: 2,5 uur

 

Lamsbout
Ingrediënten 4 personen

1                lamsbout zonder bot

5                tenen knoflook

3                takken tijm, blaadjes gerist

3                takken rozemarijn, naaldjes gerist

3                takken salie, alleen de blaadjes

1                watermeloen

1                fles GastroGin “Gin & Jonnie” of een andere kruidige Gin

240 g        basilicum

100 g        Remeker kaas (of een vergelijkbare boerenkaas)

75 ml        olijfolie

1                citroen

75 g           pijnboompitten

40 g           munt

                  zout

Bereidingswijze

Lamsbout

Vul de lamsbout met de knoflook, tijm en rozemarijn. Bestrooi met zout en de salieblaadjes.

Bind de bout op met slagerstouw.

Zout ook de buitenkant van de bout.

Gaar de bout in circa 50 minuten in een oven op
120 °C tot een kerntemperatuur van 56 °C en koel daarna terug in de koelkast.

Watermeloen

Maak met een appelboor een gat in de watermeloen.

Zet de fles gin op zijn kop in de watermeloen en zet die 24 uur in de koelkast zodat de meloen zich volzuigt met de gin.

Snijd de meloen in parten.

Pesto

Doe de basilicum, kaas, olie en pijnboompitten in
de blender en mix tot een mooie pesto.

Breng op smaak met de geraspte schil en het sap
van 1 citroen en eventueel zout.

Snijd de lamsbout in dunne plakken en verdeel die over de parten watermeloen.

Lepel er wat pesto over.

Serveer met takjes munt.

Wijnadvies van Astrid & Thérèse

“Geniet tijdens dit gerecht van een geweldige rode Villa Blanche Malbec of onze Villa Blanche 3 Amours. Onze Malbec en 3 Amours zijn beiden gemaakt door onze bevriende wijnmakers Calmel & Joseph. Heerlijk soepel, fruitig en genoeg body voor de pesto en lamsbout. Tip: de pesto van de flammkuchen kun je ook gebruiken voor dit gerecht, maak in dat geval wat meer. Liever vegetarisch? Ga voor stukken burrata of gegrilde halloumi. Evt. voeg vegetarische plakjes ham/kipfilet toe. Dat wordt smullen!''