Lamsbout
Vul de lamsbout met de knoflook, tijm en rozemarijn. Bestrooi met zout en de salieblaadjes.
Bind de bout op met slagerstouw.
Zout ook de buitenkant van de bout.
Gaar de bout in circa 50 minuten in een oven op
120 °C tot een kerntemperatuur van 56 °C en koel daarna terug in de koelkast.
Watermeloen
Maak met een appelboor een gat in de watermeloen.
Zet de fles gin op zijn kop in de watermeloen en zet die 24 uur in de koelkast zodat de meloen zich volzuigt met de gin.
Snijd de meloen in parten.
Pesto
Doe de basilicum, kaas, olie en pijnboompitten in
de blender en mix tot een mooie pesto.
Breng op smaak met de geraspte schil en het sap
van 1 citroen en eventueel zout.
Snijd de lamsbout in dunne plakken en verdeel die over de parten watermeloen.
Lepel er wat pesto over.
Serveer met takjes munt.