Zuivere kwaliteit uit Oostenrijk, gastronomisch favoriet. Krachtig, veel smaak.
Proefnotitie
De unieke druif Grüner Veltliner wordt uitsluitend in Oostenrijk aangeplant en heeft dat land als kwalitatief wijnland helemaal op de kaart gezet. Elk serieus restaurant heeft hem op de wijnkaart staan. De wijn is dan ook breed inzetbaar, zowel als aperitief als ook bij vele gerechten. Hij is vol en fris. We proeven appeltjes, meloen en ananas en uiteraard het karakteristieke pepertje op het eind. Een klassieker voor bij asperges maar ook lekker bij aziatische gerechten. Schenktemperatuur: 10 - 12 graden.
2020 | Italië, Toscane
Astrid & Thérèse Toscana
Stevige rode wijn, gemaakt van de Sangiovese druif. Vooral lekker bij het eten. Fruitig smaakprofiel: aardbei, kersen, cassis en een vleugje chocola.
Proefnotitie
Heerlijk bij alles wat Toscane te bieden heeft: wild- en vlees gerechten, rauwe ham, worst en harde kazen. Maar ook een pizza en een pasta. Schenktemperatuur: 16-18 graden.
2021 | Duitsland, Moezel
Astrid & Thérèse Riesling
Een stuivende wijn uit de Saarvallei met sappige fruittonen en een frisse mineraliteit.
Proefnotitie
We proeven een stuivend Riesling-bouquet van limoen en pruim met witte peper en een leisteenachtige mineraliteit. Lekker sappig. Wanneer we doorproeven ontdekken we ananas, citrus en appel en een mooie frisheid. Een lekkere ronde stijl voor Riesling. Erg goed gemaakt. Slechts 12% alcohol, zoals dat hoort bij een goede Riesling. Schenktemperatuur 10-12 graden.
2021 | Frankrijk, Loiredal
Astrid & Thérèse Sauvignon Blanc
Zuivere, frisse wijn, met een bouquet van citrus en tropisch fruit. De pure smaak van de druif. Stuivend!
Proefnotitie
De Sauvignon druif wordt in de hele wereld aangeplant. Maar iedereen is het over eens dat de beste Sauvignon Blanc wijnen komen uit het Loire gebied in Frankrijk, omdat bodem en klimaat daar het meest geschikt zijn om deze cool climate wijn te maken. De dagen zijn zonnig maar niet heet en de nachten koel, wat heel belangrijk is om deze frisse witte wijn te kunnen maken. Dit is een zuivere, frisse wijn, fruitig, met een bouquet van citrus, appeltjes en wit fruit. Zeer breed inzetbaar. Het is niet voor niets de meest populaire borrelwijn van Nederland. Serveren op 12 graden.
Heerlijk om te borrelen, maar uiteraard ook bij vis, schaal-en schelpdieren, kip, salades, geitenkaas.
2021 | Frankrijk, Pays d'Oc
Astrid & Thérèse EXcellent Blanc
Volle rijke witte wijn van Vermentino met subtiele houtrijping. Erg bijzonder!
Proefnotitie
Aroma’s van citrus, abrikoos, perzik en wat kruidigheid zijn hier de smaakmakers. 15% van de wijn heeft een paar maanden op houten vaten gerijpt. Deze subtiele houtrijping maakt de wijn heerlijk rond, een tikje boterig zelfs en geeft een uitzonderlijke lange afdronk. Bijzonder! Lekker bij witvis, zalm, gegrilde sardientjes, of bij pasta gerechten. Schenktemperatuur: 10 - 12 graden.
2021 | Frankrijk, Pays d'Oc
Astrid & Thérèse Wit
Sappige frisse wijn, goed gevuld met aroma’s van wit fruit en een toefje kiwi. Een mooi huwelijk van Chardonnay met Vermentino.
Proefnotitie
Sappige witte wijn, goed gevuld met aroma’s van wit fruit en een toefje kiwi op het eind. Deze wijn heeft geen houtopvoeding gehad, daardoor is hij vriendelijk en lichtvoetig. Lekker bij de borrel, vis, Franse kaasjes en borrelgarnituur. Schenktemperatuur: 8-10 graden