Regelmatig krijgen wij de vraag of we wijnen verkopen die in sterrenrestaurant De Librije*** geschonken worden. Daarom hebben we besloten voor deze kerst een exclusief wijnpakket met 4 flessen voor jullie samen te stellen.
Thérèse heeft speciaal voor onze trouwe klanten uit De Librije kelder een witte wijn uit de Bourgogne en een rode wijn uit het Spaanse Priorat geselecteerd. Van elk 2 flessen. Het gaat om een beperkt aantal flessen, dus wees er snel bij.
Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
Inhoud
Specificaties
Reviews 1
Inhoud
2022
Bourgogne Chitry Blanc Constance Chardonnay
Thérèse: Bourgogne is wel ons favoriete wijngebied. Dagelijks schenken wij wijnen uit deze streek in De Librije. We combineren hem veelal met mooie visgerechten, bijvoorbeeld de snoekbaars van Jonnie met beurre blanc en zolderspek. Bij vis met een romige bereiding is deze wijn op z’n best.
Proefnotitie
De druiven zijn afkomstig van zeer oude wijnstokken van 15-60 jaar, waarvan de wortels heel diep gaan, hetgeen garant staat voor een rijke smaak. Hij is tegelijkertijd stevig, zacht en fris.
Een elegante en frisse Chardonnay met tonen van citrus, appel en wat ziltigheid.
De vergisting geschiedt in de tank, waar de wijn zo’n 6 tot 12 maanden rijpt op de lie. Dat betekent dat de dode gistcellen die naar de bodem van het vak zinken elke dag door de wijn worden geroerd door de wijnmaker. Hierdoor wordt de smaak van de wijn rijker en voller zonder het gebruik van eikenhout.
De wijnboer werkt biologisch.
2021
Negre de Negres
Thérèse: Deze wijn laat zich super combineren met krachtigere vleesgerechten, zoals ribeye of ree. Daar zet ik hem graag naast. Maar combineer hem ook gerust een keer met een vegetarisch gerecht waar veel specerijen in verwerkt zijn.
Proefnotitie
De druiven Grenache, Carignan en Syrah zijn geoogst van zeer oude stokken: 20-65 jaar, dus ze hebben alles uit de diepe bodem kunnen halen wat ze nodig hebben om tot een volle smaakontwikkeling te komen.
Dit is een wijn met spierballen: krachtig, diep en puur. Maar deze wijnboer weet er tegelijkertijd finesse in te leggen. Hij heeft een mooie spanning. Smaakt naar rijp rood fruit, drop, laurier en cassis en heeft zachte tannines.
De vergisting geschiedt in een open tank van cement/beton; een prachtige oude methode. Daarna rust de wijn nog 15 maanden in een grote houten foudre van 500 liter, hetgeen betekent dat de houtinvloed zeer subtiel is. Immers: hoe groter het vat des te minder hout de wijn tegen komt. Om hem nog iets meer diepte te geven gaat een klein deel van de wijn in kleine houten vaten voor iets meer houtinvloed. Daarna wordt alles gemengd en gebotteld.
De wijnboer werkt biodynamisch.