Wijnwinkel van Astrid Joosten en Thérèse Boer.
Alle wijnen zijn door ons persoonlijk geproefd en voor jou geïmporteerd.
Bekijk de wijnen

Mousserende wijn

Bij mousserende wijn denken we vrijwel direct aan Champagne. Maar naast champagne is er nog veel meer keus in mousserende wijnen. Prosecco , cava , sekt, het zijn allemaal wijnen die heerlijke bubbels hebben.

Verschillende mousserende soorten

Alleen de prosecco wijnen die uit de regio Veneto in Italië komen mogen de naam dragen. Door het enorme succes van deze mousserende wijn heeft de Italiaanse overheid besloten dat dit gebied beschermd moest worden met een DOC of een DOCG. De wijn wordt gemaakt door voornamelijk de prosecco druif. De mousserende wijnen die buiten dit gebied vallen moeten de naam Glera gebruiken. De Spaanse cava komt grotendeels uit Catalonië, het gebied rond Barcelona.

Deze bubbelwijn moet aan een aantal eisen voldoen, zo moet de wijn na tweede gisting nog minstens negen maanden op lie gelegen hebben en moet er onderop de kurk een vierpuntige zwarte ster staan. Mousserende wijnen die uit Duitsland komen worden Sekt genoemd. De mooiste Sekt wordt gemaakt in één enkele wijngaard en met één druivensoort. Veel Sekt wordt geproduceerd van de Rieslingdruif, waardoor de smaak van Sekt vaak zoeter is en fruitiger dan bijvoorbeeld Champagne.

Champagne

Champagne heeft zijn naam te danken aan de gelijknamige streek, alleen de wijnen uit de Champagne streek mogen de naam dragen. Dit gebied heeft het optimale klimaat voor de druiven van deze wijn. Deze mousserende wijnen moeten allemaal aan eisen voldoen die alleen in dit gebied gelden, zo mag deze wijn alleen via de Methode Traditionelle gemaakt worden en moet het woord Champagne zowel op het etiket, de kurk en de emballage staan. Crémant zijn mousserende wijnen uit Frankrijk die op dezelfde wijze als de Champagne gemaakt worden alleen uit een ander gebied komen.

Mousserende wijn: zoet of droog

Deze termen gebruikt men overal om de zoetheid, of droogheid, van mousserende wijn aan te geven. Dankzij de mousse en het meestal hoge zuurgehalte van de wijn, kan een wijn flink wat suikers bevatten voordat we deze als een echt zoete wijn ervaren. Zo heeft Extra Brut erg weinig suiker 0-6 gram per liter. Brut, de meest voorkomende, is ook nog zeer droog tot droog met 0-15 gram suiker per liter. Half droge wijnen worden aangegeven met Sec of Dry. Semi- Dulce of Abbocato zijn zoete mousserende wijnen met wel 33 tot 50 gram suiker per liter.

De lekkerste mousserende wijnen

Bent u benieuwd naar de smaak van onze mousserende wijnen? We hebben een aantal mousserende wijnen voor u geselecteerd die u kunt bestellen voor een scherpe prijs!

Guyot Choppin Champagne Brut AC
Champagne Brut AC
Bekijk
Astrid & Therese Exclusivo Cava DO Brut Reserva
De Champagne van Spanje!
Bekijk

Schrijf je in
voor onze nieuwsbrief.

En ontvang interessante
wijnaanbiedingen.