Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikels in je winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikels toevoegen aan je huidige bestelling?


Pasta, paling en oude kaas

Van Jonnie Boer 

4 personen | Hoofdgerecht

Bereidingstijd ca. 35 minuten

 

Pasta paling
Ingrediënten 4 personen

400 g        pasta

2                gerookte palingen, gefileerd en in blokjes

75 g           Old Amsterdam kaas

½               bosui, in ringen

2                sjalotten, gesnipperd

3                tenen knoflook, gehakt

3                tomaten, ontveld, in blokjes zonder zaad

3 el            gehakte peterselie

                  olijfolie

                  witte peper uit de molen

                  zout

Bereidingswijze

Kook de pasta in ruim water met zout. Koel kort terug onder de koude kraan.

Zweet de sjalotten en knoflook aan in een ruime scheut olijfolie tot ze glazig zijn.

Voeg de pasta toe, maak hem weer goed heet en breng op smaak met zout en peper.

Meng de paling, bosui en tomaat erdoor en schep in een schaal.

Rasp de kaas erover en bestrooi met peterselie.

Tip: Geen fan van paling of kun je het niet vinden? Vervang de paling voor gerookte makreel (gefileerd).

Wijnadvies van Astrid & Thérèse

“Dit gerecht is vol en romig van smaak, net als onze La Finesse de Astrid Chardonnay!" Liever geen vis? Vervang voor vegetarische spekjes of pancetta.

 

  1. 2021 | Frankrijk | Pays d'Oc
    Waardering:
    83% 100 0
    (21)
    La Finesse de Astrid Chardonnay
    • Smaakprofiel
      Intens, rijk & complex
    • Druivenras
      Chardonnay
    11,95