The store will not work correctly when cookies are disabled.
Pasta, paling en oude kaas
Van Jonnie Boer
4 personen | Hoofdgerecht
Bereidingstijd ca. 35 minuten
400 g pasta
2 gerookte palingen, gefileerd en in blokjes
75 g Old Amsterdam kaas
½ bosui, in ringen
2 sjalotten, gesnipperd
3 tenen knoflook, gehakt
3 tomaten, ontveld, in blokjes zonder zaad
3 el gehakte peterselie
olijfolie
witte peper uit de molen
zout
Kook de pasta in ruim water met zout. Koel kort terug onder de koude kraan.
Zweet de sjalotten en knoflook aan in een ruime scheut olijfolie tot ze glazig zijn.
Voeg de pasta toe, maak hem weer goed heet en breng op smaak met zout en peper.
Meng de paling, bosui en tomaat erdoor en schep in een schaal.
Rasp de kaas erover en bestrooi met peterselie.
Tip: Geen fan van paling of kun je het niet vinden? Vervang de paling voor gerookte makreel (gefileerd).
Wijnadvies van Astrid & Thérèse
“Dit gerecht is vol en romig van smaak, net als onze La Finesse de Astrid Chardonnay!" Liever geen vis? Vervang voor vegetarische spekjes of pancetta.