400 gr pasta
2 gerookte palingen, gefileerd en in blokjes
75 gr Old Amsterdam kaas
0,5 bosui, in ringen
2 sjalotten, gesnipperd
3 tenen knoflook, gehakt
3 tomaten, ontveld, in blokjes zonder zaad
3 el gehakte peterselie
Olijfolie
Witte peper uit de molen
Zout
Pasta, paling en oude kaas
Van Jonnie Boer
4 personen | Hoofdgerecht
Bereidingstijd ca. 35 min
Ingrediënten 4 personen
Bereidingswijze
Kook de pasta in ruim water met zout. Koel kort terug onder de koude kraan.
Zweet de sjalotten en knoflook aan in een ruime scheut olijfolie tot ze glazig zijn.
Voeg de pasta toe, maak hem weer goed heet en breng op smaak met zout en peper.
Meng de paling, bosui en tomaat erdoor en schep in een schaal.
Rasp de kaas erover en bestrooi met peterselie.
Wijnadvies van Astrid & Thérèse
“Dit gerechtje van Jonnie Boer is mooi te combineren met onze EXcellent Blanc. Deze wijn heeft de frisheid en body tegelijk. Door de lichte houtrijping heeft de wijn een licht romige smaak en het licht rokerige in deze wijn is een prachtige combinatie met de paling in deze pasta."