2024 | Italië | Marche

Astrid & Thérèse Pecorino

  • Astrid & Thérèse Pecorino
Opslaan

Krachtig en fris. Rijke aroma’s van exotisch fruit.

Verder lezen
  • Smaakprofiel
    Intens, rijk & complex
  • Druivenras
    Pecorino
  • Land & Regio
    Italië, Marche
11,95
71,70 (Per doos van 6)
Aantal flessen per levering:
Opslaan
Wordt op 10-05 verwacht. Je kunt alvast bestellen.
Proefnotitie
Specificaties
Reviews

Wat een krachtige, toch ook frisse witte wijn met complexiteit en finesse! Rijke aroma’s van exotisch fruit, meloen, perzik, lekkere rijpe peer en wat citrus voor de balans. Een klein toefje notigheid maakt hem mild romig. (Voor wie een denkrichting wil hebben: hij heeft iets weg van de Grüner Veltliner). Pecorino kun je 3-5 jaar oud laten worden. Decanteer hem gerust voor je hem schenkt. Mooi aperitief, maar ook een prachtige diner begeleider bij vis, zeevruchten, gevogelte en geitenkaas. Schenktemperatuur: 10-12 graden.
WijnsoortWitte Wijn
LandItalië
DruivenrasPecorino
RegioMarche
SmaakprofielIntens, rijk & complex
Jaargang2024
Alcoholgehalte13 %
ClassificatieDOC Falerio
Serveertemperatuur10-12 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2027
Bevat sulfietenSulfieten
Flesinhoud0.75
AfsluitingSchroefdop
Art.nr.K207165
IngrediëntenClick here
Awards
  • Astrid & Thérèse Pecorino

Bij Pecorino denk je waarschijnlijk aan kaas. Maar wist je dat het ook de naam is van een hele bijzondere Italiaanse witte wijn? Een oer Italiaans top product!

Rond 1980 was de pecorino druif zo goed als verdwenen. Deze druif heeft een lage opbrengst heeft per hectare, dus veel wijnboeren verbouwden liever andere druiven waar ze meer liters van konden maken. Totdat iemand uit de regio de Marche z’n vinger opstak en zei: dit kunnen we niet laten gebeuren, we gaan van de pecorinodruif weer een grote Italiaanse wijn maken. En dát is gelukt!

Je ziet hem niet veel in Nederland, maar daar willen wij graag verandering in brengen.


De Grote Hamersma over deze wijn: 

Falerio in Marche. Verschillende druiven voelen zich er thuis.

Zo ook de pecorino, een voormalige vergeten druif.

Thans weer helemaal terug van weggeweest, dankzij mango, perzik, citrus, een venkelvermoeden en bonsaikruiderij. Koket afdrinkend.


Over onze 100% collectie
Het is moeilijker is om een wijn te maken, die voor 100% gemaakt is van één enkel druivenras dan een blend van meerdere druiven. Hoe zit dat?Bij blenden kan een wijnboer eventueel de zwakke kanten van de ene druif opvangen met de sterke kanten van een ander druivenras. Maar bij een wijn die voor de volle 100% gemaakt is van één druivenras valt niets te verbloemen. Die moet in één keer goed. Vakmanschap is daarbij cruciaal. Daarom selecteren wij onze wijnboeren met zoveel zorg. Omdat alleen zij de specifieke smaak van een druif het beste tot hun recht kunnen laten komen. In deze wijnen komt het fruit maximaal tot z’n recht, zowel bij rood als bij wit. Daarom hebben we deze wijnen simpelweg genoemd naar hun prachtige druif. Bij deze serie wijnen is de druif de absolute held, voor de volle 100%!