125 gr kalfsfricandeau plakjes
2 á 3 el mayonaise
1 el kappertjes
rucola
olijfolie extra vierge
200 gr verse tonijn steak op kamertemperatuur
4 personen | Amuse
Bereidingstijd ca. 20 minuten
125 gr kalfsfricandeau plakjes
2 á 3 el mayonaise
1 el kappertjes
rucola
olijfolie extra vierge
200 gr verse tonijn steak op kamertemperatuur
Voeg de plakjes kalfsfricandeau, mayonaise, kappertjes toe aan de keukenmachine of hakmolen van de staafmixer, pureer alles tot een gladde dikke saus.
Maak op smaak met peper en zout uit de molen.
Maak de rucola aan met een beetje olijfolie. Verdeel over de bodem van de glaasjes.
Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie, bak hierin de tonijn 1 minuut aan beide kanten. De kern van de vis moet rauw blijven. Bestrooi met peper en zout, haal uit de pan en snijd met een scherp mes in dunne plakjes.
Verdeel de saus over de rucola, en leg 2 plakjes tonijn in elk glaasje en sprenkel er vervolgens een klein beetje extra vierge olijfolie overheen en garneer met de fijngehakte peterselie.
“D e aroma’s van vers fruit, zoals perzik, en de prettige frisse tonen passen perfect bij deze Vitello Tonnato met een twist."