Tonijn tataki is een Japans gerecht waarbij de vis kort wordt dichtgeschroeid, met een knapperige buitenkant en rauwe binnenkant. De krokante sesamkorst en frisse saus zorgen voor een perfecte balans.
2021 | Italië | Piemonte
Astrid & Thérèse Piemonte Albarossa
Chique rood uit het beroemde Piemonte.
- SmaakprofielComplex, krachtig & vol
- DruivenrasAlbarossa
- Land & RegioItalië, Piemonte
10,95
65,70 (Per doos van 6)
Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
Proefnotitie
Specificaties
Reviews 2
Proefnotitie
De druif Albarossa is een kruising van twee sublieme druivenrassen: Nebbiolo en Barbera. Onze wijnboer Luigi Dezzani heeft daar slechts veertig hectare van aangeplant en weet hier de perfecte wijn mee te maken. Een warme robijnrode wijn met fruitige aroma’s van bosbessen, kersen en bramen. Een vleugje koffie en een toefje witte peper geven hem net dat beetje extra expressie waardoor hij een lekkere bite heeft. De 12 maanden houtrijping maken hem rond en mooi complex. Tegelijkertijd blijft het een elegante wijn. Heerlijk bij Risotto met truffel, paddestoelen, pasta en allerlei vleesgerechten. Serveertemperatuur 16 - 18 graden
Specificaties
Houtrijping | 12 maanden |
---|---|
Wijnsoort | Rode Wijn |
Land | Italië |
Druivenras | Albarossa |
Regio | Piemonte |
Smaakprofiel | Complex, krachtig & vol |
Jaargang | 2021 |
Alcoholgehalte | 14 % |
Classificatie | DOC Piemonte |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2026 |
Bevat sulfieten | Sulfieten |
Flesinhoud | 0.75 |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 8027874079491 |
Art.nr. | K200898 |
Awards | |
Reviews 2
Deze goddelijke rode wijn komt uit Piemonte, de streek in Italië waar ook de Barolo wijn vandaan komt (gemaakt van de Nebbiolo druif). Piemonte is een regio in noord-west Italie, die bij wijnkenners in hoog aanzien staat.
De beroemde Barolo wijnen worden er gemaakt. Die zijn vrij kostbaar omdat er weinig van is en de wijgaarden duur zijn. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar een betaalbaar verrukkelijk broertje of zusje van Barolo. Dat werd deze prachtige Albarossa!
De Grote Hamersma over deze wijn:
Albarossa. Lokaal type. Naar verluidt is de druif een kruising tussen barbera en nebbiolo, ook al van die plaatsgebonden soorten.
Blij dat ze deze in ieder geval de grens over hebben gezet. Prima en onderscheidend materiaal.
Vreugdevol kersensap, een fluwelen touch, licht
lauriervertier en fijne zuren.