Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikels in je winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikels toevoegen aan je huidige bestelling?


Pittig eitje

Van Jonnie Boer 

2 personen | Ontbijt of Brunch

Bereidingstijd ca. 15-20 min

 

Foto Wijnbeurs Astrid en Th r se Pasen
Ingrediënten 4 personen

3 eieren
Mayonaise
Sambal
Water of Sherry (optioneel)

Dragon
Cayennepoeder of paprikapoeder
Brioche brood of toast brood
Peterselie
Romaanse sla (optioneel)

Bereidingswijze

Kook 3 eitjes 6 minuten 
Spoel ze koud af en pel ze als ze koud zijn. 
Maak een mayonaise zelf of koop een goede mayonaise.

Draai deze glad met sambal naar smaak. Haal hem daarna even door een zeef zodat je een gladde pittige mayonaise hebt (met de dikte van yoghurt). Eventueel voorzichtig ietsje verdunnen met wat water of sherry.

Snijd de eitjes door midden en leg 3 halve eitjes op elk bord, met de bolle kant naar boven. 
Giet de mayonaise ruim eroverheen. 

Doe op de eitjes een takje dragon (of ander kruid) en wat kappertjes. En een klein beetje cayennepoeder of paprikapoeder. 

Toast een mooi stuk brioche brood met knoflook olie en bestrooi deze met grof gehakte peterselie.

Geef er desgewenst een frisse salade bij, bijvoorbeeld van Romaanse sla.

 Wijnadvies van Astrid & Thérèse

Dit gerechtje van Jonnie Boer is een feest op de ontbijt of brunchtafel en is gemakkelijk te maken. Uiteraard combineren we dit gerechtje met een prachtige organische Grillo. Geniet!