3 eieren
Mayonaise
Sambal
Water of Sherry (optioneel)
Dragon
Cayennepoeder of paprikapoeder
Brioche brood of toast brood
Peterselie
Romaanse sla (optioneel)
2 personen | Ontbijt of Brunch
Bereidingstijd ca. 15-20 min
3 eieren
Mayonaise
Sambal
Water of Sherry (optioneel)
Dragon
Cayennepoeder of paprikapoeder
Brioche brood of toast brood
Peterselie
Romaanse sla (optioneel)
Kook 3 eitjes 6 minuten
Spoel ze koud af en pel ze als ze koud zijn.
Maak een mayonaise zelf of koop een goede mayonaise.
Draai deze glad met sambal naar smaak. Haal hem daarna even door een zeef zodat je een gladde pittige mayonaise hebt (met de dikte van yoghurt). Eventueel voorzichtig ietsje verdunnen met wat water of sherry.
Snijd de eitjes door midden en leg 3 halve eitjes op elk bord, met de bolle kant naar boven.
Giet de mayonaise ruim eroverheen.
Doe op de eitjes een takje dragon (of ander kruid) en wat kappertjes. En een klein beetje cayennepoeder of paprikapoeder.
Toast een mooi stuk brioche brood met knoflook olie en bestrooi deze met grof gehakte peterselie.
Geef er desgewenst een frisse salade bij, bijvoorbeeld van Romaanse sla.
“Dit gerechtje van Jonnie Boer is een feest op de ontbijt of brunchtafel en is gemakkelijk te maken. Uiteraard combineren we dit gerechtje met een prachtige organische Grillo. Geniet!