Was de asperges, snijd het harde gedeelte van de onderkant af, snijd ze in stukjes van 4 cm, houdt 8 hele asperges apart voor garnering bovenop de quiche.
Kook de asperges voor 5 minuten in kokend water met wat zout. Haal ze na kooktijd ut het water en spoel de asperges af met koud water.
Verwarm de oven voor op 200 graden boven en onder warmte.
Kluts met een garde de eieren samen met de geitenkaas en crème fraîche los in een grote mengkom, roer de verse kruiden, de stukjes asperge erdoorheen en maak op smaak met het verkruimeld bouillon blokje, chilivlokken & eventueel nog wat peper.
Kwast de quiche vorm in met roomboter. Haal het deeg uit de verpakking. Rol uit en maak op maat van de quichevorm. Leg het deeg op de bodem van de vorm, bestrooi de bodem met de paneermeel, prik met een vork licht de bodem in van het deeg en giet het ei/kaas mengsel erop.
Zet de quiche in de oven en bak voor 25 minuten, haal uit de oven en leg de overige hele asperges bovenop de quiche. Zet terug in de oven en bak nog eens voor 5 tot 10 minuten totdat de quiche gaar is.
Haal de quiche uit de oven en laat iets afkoelen voordat je hem serveert, heerlijk met een groene kruiden salade.