12 vijgen, in vieren gesneden
25 g balsamico
50 g rietsuiker
170 g bladerdeeg (liefst vers in een rol)
300 g zachte geitenkaas
1 ei
1 eidooier
100 g crème fraîche
50 g geschaafde amandelen, even geroosterd
1 el honing
½ el tijm
1 sinaasappel, geraspte schil
Quiche met vijg en geitenkaas
Van Jonnie Boer
4 personen | Hoofdgerecht (of tussengerecht)
Bereidingstijd ca. 60 minuten

Ingrediënten 4 personen
Bereidingswijze
Wijnadvies van Astrid & Thérèse
“Dit gerecht heeft licht pittige en kruidige smaken. We kozen voor één van onze nieuwe stuivende wijnen uit de Cotes de Gascogne. Zeer gastronomisch, goed gevuld met fruit maar toch fris stuivend voor bij de geitenkaas. Voor de liefhebbers nog een variatietip: i.p.v. vijgen kun je ook peer gebruiken.