Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikels in je winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikels toevoegen aan je huidige bestelling?

AT Sommelierbox AnnenasPhotography AnnePluijms

Asian kip op blik

Hoofd- of tussengerecht - 4 personen - Bereidingstijd ca. 90 minuten - Recept van Jonnie Boer

Ingrediënten

1 boerderijkip ca. 1kg

1 citroen, geraspte schil

Bierblik met garnituur

1 blikje bier, ½ gevuld

100 g rijstazijn  

5 limoenbladeren

2 tenen knoflook, gehakt 

50 g laos, in staafjes zodat ze in het blik passen 

1 Spaanse peper, in halve ringen

1 stengel citroengras, in ringen

10 g munt

Dry rub

30 g curry madras

1 g cayennepeper

5 g gerookte-paprikapoeder 

Bereidingswijze

Meng de curry, cayennepeper en gerookte paprikapoeder tot een rub en wrijf dit goed op de huid van de kip. Vergeet niet onder de vleugels en de dijen te smeren.

Vul het bierblik met de rijstazijn, limoenbladeren, gember, knofl ook, Spaanse peper, citroengras en munt. Schuif de kip er met zijn kont overheen.

Braad de kip 35 min in een voorverwarmde oven op 190 graden of op een BBQ met deksel. Haal de kip uit de oven of van de BBQ wanneer hij gaar is en laat 10 minuten rusten.

Schuif de kip van het blik, portioneer hem, rasp de citroenschil over het vlees en bestrooi met de gehakte munt.

Wijntip:

La Donna Garnacha, met een boeket van viooltjes kersen, aardbeien, bramen en blauwe bessen. Licht en ongecompliceerd.

Wijnadvies van Astrid & Thérèse

  1. 2022 | Spanje | Carinena
    Waardering:
    91% 100 0
    (11)
    Astrid & Thérèse La Donna Garnacha
    • Smaakprofiel
      Licht, soepel & fruitig
    • Druivenras
      Garnacha
    7,95