Asian kip op blik
Hoofd- of tussengerecht - 4 personen - Bereidingstijd ca. 90 minuten - Recept van Jonnie Boer
Ingrediënten
1 boerderijkip ca. 1kg
1 citroen, geraspte schil
Bierblik met garnituur
1 blikje bier, ½ gevuld
100 g rijstazijn
5 limoenbladeren
2 tenen knoflook, gehakt
50 g laos, in staafjes zodat ze in het blik passen
1 Spaanse peper, in halve ringen
1 stengel citroengras, in ringen
10 g munt
Dry rub
30 g curry madras
1 g cayennepeper
5 g gerookte-paprikapoeder
Bereidingswijze
Meng de curry, cayennepeper en gerookte paprikapoeder tot een rub en wrijf dit goed op de huid van de kip. Vergeet niet onder de vleugels en de dijen te smeren.
Vul het bierblik met de rijstazijn, limoenbladeren, gember, knofl ook, Spaanse peper, citroengras en munt. Schuif de kip er met zijn kont overheen.
Braad de kip 35 min in een voorverwarmde oven op 190 graden of op een BBQ met deksel. Haal de kip uit de oven of van de BBQ wanneer hij gaar is en laat 10 minuten rusten.
Schuif de kip van het blik, portioneer hem, rasp de citroenschil over het vlees en bestrooi met de gehakte munt.
Wijntip:
La Donna Garnacha, met een boeket van viooltjes kersen, aardbeien, bramen en blauwe bessen. Licht en ongecompliceerd.