Frisse bietensalade met geitenkaas, appel en rolmops
Hoofd- of tussengerecht - 4 personen - Bereidingstijd ca. 40 minuten - Recept van Jonnie Boer
Ingrediënten
300 g gekookte rode biet
150 g rolmops
2 appels
100 g jonge geitenkaas: Tomme de Chèvre
300 g nieuwe aardappelen
40 g dille
40 g munt
grof zeezout
Bereidingswijze
Pof de aardappelen in de schil 30 minuten in de oven op 180 °C.
Trek de schil eraf, verbrokkel de aardappelen in grove stukken en maak
op smaak met olijfolie en grof zeezout.
Pel de rode bieten en snijd ze in grove stukken.
Verdeel de rolmops in mooie stukken.
Snijd de appel in grove julienne.
Verbrokkel de geitenkaas.
Ontdoe de dille en de munt van de stelen.
Serveer in een grote schaal of kom, zoals op de foto.
Wijntip:
Sauvignon blanc met een lekker stuivend karakter met veel fruit aroma's van groene appels, kruisbessen, een vleugje ananas en zelfs een tikkeltje lychee.