Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikels in je winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikels toevoegen aan je huidige bestelling?

Passievrucht met pancetta en forel

Amuse van passievrucht met pancetta en foreleitjes

Voorgerecht - 4 personen - Bereidingstijd ca. 30 minuten - Recept van Jonnie Boer

Ingrediënten

5 passievruchten

200 g crème fraîche

100 g lardo

120 g foreleitjes

100g wortelsap

½ winterpeen

2 el olijfolie

zout

Bereidingswijze

Snijd de passievruchten doormidden en lepel het vruchtvlees eruit, verwijder de eventueel achtergebleven vellen aan de binnenkant. Doe het vruchtvlees in een beker en puls het fijn met een staafmixer. Giet het door een zeef en vang het vocht op, maar bewaar ook de pitjes.

Giet het vocht van de crème fraîche af en schep om tot een egale massa; vul er eventueel een spuitzakje mee. Breng het wortelsap op smaak met het passievruchtensap tot een lekker fris sapje.

Schil de peen en snijd hem in blokjes van ongeveer 3 mm. Verhit de olijfolie in een pan en bak de blokjes beetgaar; breng op smaak met zout. Bewaar ze in een bakje.

Snijd alleen het vet van de lardo in blokjes van ongeveer 5 mm. Verhit de blokjes in een pannetje op laag vuur tot ze lekker zacht worden; haal dan van het vuur.

Opbouw
Schep een theelepel wortelblokjes in elke passievruchtschaal. Leg hier 5 blokjes lardo op.

Vul gelijkmatig op met crème fraîche tot ongeveer een halve cm onder de rand. Leg hier een laagje eitjes op van maximaal 2 eitjes dik.

Giet hier een eetlepel wortel-passievruchtensap op. Leg er 7 passievruchtpitjes op.

Wijntip:

Sparkling frisse rosé uit het Italiaanse Piemonte. Een feestje van framboosjesen aardbeien-aroma’s en een heerlijke mousse.

Wijnadvies van Astrid & Thérèse

  1. 2023 | Italië | Piemonte
    Waardering:
    97% 100 0
    (28)
    Astrid & Thérèse Bella Rosé Spumante
    • Smaakprofiel
      Bruisend & Fris
    • Druivenras
      Chardonnay, Nebbiolo, Pinot Noir
    10,95