Amuse van passievrucht met pancetta en foreleitjes
Voorgerecht - 4 personen - Bereidingstijd ca. 30 minuten - Recept van Jonnie Boer
Ingrediënten
5 passievruchten
200 g crème fraîche
100 g lardo
120 g foreleitjes
100g wortelsap
½ winterpeen
2 el olijfolie
zout
Bereidingswijze
Snijd de passievruchten doormidden en lepel het vruchtvlees eruit, verwijder de eventueel achtergebleven vellen aan de binnenkant. Doe het vruchtvlees in een beker en puls het fijn met een staafmixer. Giet het door een zeef en vang het vocht op, maar bewaar ook de pitjes.
Giet het vocht van de crème fraîche af en schep om tot een egale massa; vul er eventueel een spuitzakje mee. Breng het wortelsap op smaak met het passievruchtensap tot een lekker fris sapje.
Schil de peen en snijd hem in blokjes van ongeveer 3 mm. Verhit de olijfolie in een pan en bak de blokjes beetgaar; breng op smaak met zout. Bewaar ze in een bakje.
Snijd alleen het vet van de lardo in blokjes van ongeveer 5 mm. Verhit de blokjes in een pannetje op laag vuur tot ze lekker zacht worden; haal dan van het vuur.
Opbouw
Schep een theelepel wortelblokjes in elke passievruchtschaal. Leg hier 5 blokjes lardo op.
Vul gelijkmatig op met crème fraîche tot ongeveer een halve cm onder de rand. Leg hier een laagje eitjes op van maximaal 2 eitjes dik.
Giet hier een eetlepel wortel-passievruchtensap op. Leg er 7 passievruchtpitjes op.
Wijntip:
Sparkling frisse rosé uit het Italiaanse Piemonte. Een feestje van framboosjesen aardbeien-aroma’s en een heerlijke mousse.