1
Meng het lamsgehakt, het ei, en het paneermeel of een beschuitje. Kruid met een snuifje kaneel, komijnpoeder en korianderpoeder. Voeg nog peper en zout toe. Rol er gehaktballetjes van.
2
Maak de pesto: gril de paprika’s en de knoflooktenen in de oven op gril stand tot ze zwart kleuren. Laat de paprika’s even rusten en afkoelen. Pel de paprika’s en de knoflook en doe ze samen met de amandelschilfers, de Parmezaanse kaas, een mespuntje paprikapoeder en de olijfolie in de blender. Mix niet te lang zodat er nog een beetje structuur aan de pesto zit.
3
Bak de gehaktballetjes in een scheutje olijfolie ongeveer 10 minuten, afhankelijk van de grootte van de balletjes, op medium vuur rondom. Kook de pasta volgens de verpakking al dente. Giet de pasta af en bewaar wat van het pasta water. Doe de pasta samen met de pesto en 2 soeplepels bij de gehakballen en bak een paar minuten mee. Wordt het geheel te droog, schep dan nog wat extra pasta water erbij. Serveer met wat verse salie, extra parmezaan