Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikels in uw winkelwagen van uw vorige bezoek. Wilt u deze artikels toevoegen aan uw huidige bestelling?


Rode poon, chorizo en dragon

Van Jonnie Boer 

4 personen | Voorgerecht

Bereidingstijd ca. 45 minuten

 

Rode poon
Ingrediënten 4 personen

4 rode poonfilets (visboer, of vervang evt. door Tilapiafilets)

50 g       chorizo

1            citroen

4            takken dragon

75 g       roomboter, in klontjes

               zout

Bereidingswijze

Maak bruine boter of beurre noisette van de boter: verhit tot de eiwitten gaan kleuren en je een nootachtige geur ruikt. Haal dan meteen van het vuur en laat afkoelen totdat het weer hard wordt.

Breng de rodepoonfilets op smaak met zout.

Leg de filets op een vel aluminiumfolie.

Snijd de dragonblaadjes fijn.

Snijd de chorizo in kleine blokjes.

Rasp de citroenschil boven de poon in de folie, en pers daarna het sap van een halve citroen erover.

Verdeel de dragon en de chorizo over de filets en voeg een klontje bruine boter toe.

Sluit de aluminiumfolie goed.

Gaar de poonfilet in de folie op 160 °C voor 7 à 8 minuten op de BBQ of in de oven. Pak uit en serveer direct.

Wijnadvies van Astrid & Thérèse

“De Villa Blanche 4 Amours combineert perfect bij dit gerecht. De dragon geeft wat kruidigheid, de beurre noissette wat notigs en romigs en de citroen met vis de frisheid. Prachtig gerechtje!""

Variatietip vega: Verander de chorizo en vis in een Portobello met (geiten)kaas! Heerlijk met de beurre noisette. Gebruik ipv dragon evt. tijm en rozemarijn. Gebruik heel licht iets citroen.

  1. Villa Blanche 4 amours cuvée Astrid & Thérèse
    • Smaakprofiel
      Intens, rijk & complex
    • Druivenras
      Grenache Blanc, Marsanne, Roussanne, Vermentino
    € 9,50
    flessen
    Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
    2021, Frankrijk, Pays d'Oc
Naar boven