Wijnwinkel van Astrid Joosten en Thérèse Boer.
Alle wijnen zijn door ons persoonlijk geproefd en voor jou geïmporteerd.
Bekijk de wijnen

Roséwijn

Rosé is op een warme zomerdag niet meer weg te denken. Lekker koel en fris, een echte dorstlesser. Rosé is de afgelopen jaren weer in populariteit toegenomen, ook de kwaliteit en aanbod wordt steeds beter van de roze gekleurde wijn. Minder dan tien procent van de wereldwijde wijnproductie is rosé wijn. Meer dan een kwart hiervan wordt geproduceerd in Frankrijk en komen met name uit het zuidelijke deel van Frankrijk en de Loire.

Rosé kan je zowel in een volle ronde smaak krijgen als een frisse fruitige, die verreweg het meeste gedronken wordt. De rosé uit de Provence is wereldwijd bekend door zijn zalmroze kleur. Deze wijnen zijn veelal milddroog en zeer fruitig. In de Loire worden de Rosé d’Anjou gemaakt, deze rosé is vriendelijk en fruitig. Over het algemeen is rosé niet geschikt om lang te bewaren.

Vinificatie van rosé

Rose wijn wordt gemaakt van blauwe druiven. Deze druiven worden nadat de geplukt zijn op verschillende manieren van de kleur onttrokken. Meestal wordt er voor gekozen worden om de gekneusde druiven een aantal uren mee te laten gisten, om zo de kleurstoffen uit de druiven te onttrekken. De roze sap laat men dan uitlopen en dit zal dan weer verder vergisten.

Deze methode wordt Saignée genoemd wat laten bloeden betekend. Daarnaast kan er voor gekozen worden om de kneusde druiven één á twee dagen te laten weken met schillen en pitten. De schillen zullen dan een beetje kleurstoffen afgeven aan de most en zal deze een lichtroze kleur krijgen. Verder zal de wijn net als droge witte wijn vergist worden. Rosé maken door witte en rode wijn mengen is alleen in de Champagne streek toegestaan om zo rosé champagne te maken.

De lekkerste rosé wijnen

Bent u benieuwd naar de smaak van onze rosé wijnen? We hebben een aantal rosé wijnen voor u geselecteerd die u kunt bestellen voor een aantrekkelijke prijs.

Astrid & Thérèse Huiswijn Rosé
Fris en fruitig.
Bekijk
Astrid & Thérèse Huiswijn Rosé
Onze eigen huiswijn!
Bekijk

Schrijf je in
voor onze nieuwsbrief.

En ontvang interessante
wijnaanbiedingen.