Roter Hang Riesling

Roter Hang Riesling
€ 10,95

Op voorraad

Binnen 2-3 werkdagen geleverd

Omschrijving van Roter Hang Riesling

Een 10 voor wijnmaken

Dit is zo bijzonder! Wil je in Duitsland gediplomeerd wijnbouwer worden dan kun je studeren aan de Staatliche Weinbaudomäne in Oppenheim. Uiteraard is er naast de theorie ook  praktijkles. Daarom heeft deze staats universiteit, opgericht in 1895 door de groothertog van Hessen, een groot aantal wijngaarden in haar bezit, gelegen langs de oevers van de Rijn, op de allerbeste plekken. Onder begeleiding van docenten worden hier wijnen gemaakt en reken maar dat dat goed gebeurt, want je moet er op kunnen afstuderen. Authenticiteit en innovatie zijn hier sleutelbegrippen en dat spreekt ons zeer aan.

Deze witte wijn zie je nergens

Op hun beste wijn hebben wij exclusief de hand weten te leggen: een Riesling uit Nierstein. De grondsoort is heel belangrijk voor de Riesling en in Nierstein zijn de omstandigheden ideaal. Daar bestaat de bodem uit löss, gemengd met kalk en mergel: idealer kan niet! Ook niet onbelangrijk is de ligging van de wijngaarden, op zuid- zuid-oostelijke hellingen, waar de druiven optimaal van de zon kunnen profiteren. En dat proef je terug in je glas: een prachtige minerale wijn, droog zonder strakdroog te zijn, heerlijke frisse zuren, appeltjes, wat citrus, passievrucht, een vleugje honing en een zweempje goût de petrol, zo kenmerkend voor Riesling. En dat voor die prijs. Je zou het bijna studentenkorting noemen....

Wijnschrijvers over deze wijn

’’Als beste wijngaard van Nierstein, een bekend wijnstadje in Rheinhessen, wordt de Roter Hang beschouwd. Deze honderden meters lange akker bestaat uit rosse, zand- en leisteenhoudende grond die zo’n 280 miljoen jaar geleden werd gevormd. Een van de bijna dertig bezitters is Staatliche Weinbaudomäne Oppenheim. De Roter Hang Riesling trocken daarvan heeft een elegant, Moezelachtig, opwekkend karakter, met een heel licht tintelende, mineralige, echt droge, zeer frisse smaak waarvan het fruit bestaat uit een mix van grapefruit en groene appel.’’- Hubrecht Duijker, wijnschrijver (www.hubrechtduijker.com)

Sluiten Stel een vraag
Beoordelingen

Schrijf je eigen review

Hoe waardeer je dit product? *

Astrid & Thérèse over Roter Hang Riesling

''Een echte aanrader. Ik drink hem zelf heel graag en onze gasten zijn altijd aangenaam verrast.'' - Thérèse

Specificaties
Riesling
Duitsland
Rheinhessen
2019
Schroefdop
Details
Druivenras:
Riesling
Land:
Duitsland
Regio:
Rheinhessen
Jaar:
2019
Afsluiting:
Schroefdop
Alcoholpercentage:
13%

Schrijf je in
voor onze nieuwsbrief.

En ontvang interessante
wijnaanbiedingen.