Astrid & Thérèse Roter Veltliner
Uit onze Sommelier serie. Zeldzaam. Zeer rijk en geconcentreerd met lange afdronk. Naast de vele pareltjes die wij hebben is dit echt een diamant van wijn!
Bekijk de proefnotitie(s)- SmaakprofielIntens, rijk & complex
- DruivenrasRoter Veltliner
- Land & RegioOostenrijk
Jaargang | 2023 |
---|---|
Flesinhoud | 0.75 |
Wijnsoort | Witte Wijn |
Land | Oostenrijk |
Druivenras | Roter Veltliner |
Smaakprofiel | Intens, rijk & complex |
Alcoholgehalte | 13.5 % |
Classificatie | DAC Wagram |
Serveertemperatuur | 10-12 °C |
Op dronk vanaf | 2023 |
Bevat sulfieten | Sulfieten |
Afsluiting | Schroefdop |
EAN-nummer | 9120067380530 |
Artikelnummer | K202190 |
Naast de vele pareltjes die wij hebben is dit echt een diamant van wijn!
Voor onze Roter Veltliner werd een bijzonder maakprocedé gehanteerd: De oogst gebeurt geheel handmatig, waardoor de duivenselectie optimaal is. 60% van de wijn heeft 5 maanden in een RVS vat gerust "sur lie”, wat extra veel smaakextract geeft. 40% van de wijn heeft gerust in een groot vat, gemaakt van acacia hout.
De Grote Hamersma over deze wijn:
Gelukkig dat er een sommelier in de buurt is. Die kan mooi uitleggen wat die roter veltliner nou precies is. Dat ie - ondanks zijn naam - gewoon wit is. En dat ie wellicht wat minder verfijnd is dan zijn beroemde landgenoot, de grüner, maar wel buitengemeen smakelijk is.
Zelden kom je ‘m tegen, want wijn gemaakt van deze druif werd niet of nauwelijks exportwaardig beschouwd. Terwijl we toch echt te maken hebben met een aparte, karaktervolle witte. Lichtgeel van kleur, geurend naar stro, rijpe goudrenetten en boerenjongens, die ouderwetse rozijnen op brandewijn. Ook de smaak leidt naar het platteland. Gedroogde appels en perziken, het zachtbittere van walnoten en het frisse van ongezoete rabarber. Erg fijn. Goed geselecteerd door die sommelier.
Over de Sommeliercollectie
We kennen allemaal de volgende situatie in een restaurant. Degene die jou bedient komt met zo’n enthousiast verhaal over een wijn dat je hem neemt. Je was misschien iets heel anders van plan, maar de gepassioneerdheid van de sommelier trekt je over de streep om in het avontuur mee te gaan. En zo ontdek je vaak een nieuwe wijn, vaak een waar je zelf niet opgekomen was.
Het is precies die passie voor het vak van sommelier waar wij nu een nieuwe collectie wijnen van gaan brengen: De Sommelierserie.
We hopen dat jij dat avontuur met ons aan g
Sommelierserie
In restaurants worden we vaak verleid door de passie van de sommelier, waardoor we een wijn kiezen die we anders misschien niet hadden gekozen. Daarom introduceren we nu de Sommelierserie, in de hoop dat je met ons dit avontuur aangaat.