Astrid & Thérèse Verdejo Rueda
Heerlijk verfrissende Verdejo Rueda, met intense fruitaroma's, zoals appel, peer, groene meloen en rijpe perzik.
- SmaakprofielLicht, fris & soepel
- DruivenrasVerdejo
- Land & RegioSpanje, Rueda
Wijnsoort | Witte Wijn |
---|---|
Land | Spanje |
Druivenras | Verdejo |
Regio | Rueda |
Smaakprofiel | Licht, fris & soepel |
Jaargang | 2024 |
Alcoholgehalte | 13.5 % |
Classificatie | DO Rueda |
Serveertemperatuur | 8-12 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2026 |
Bevat sulfieten | Sulfieten |
Flesinhoud | 0.75 |
Afsluiting | Schroefdop |
Art.nr. | K205063 |
Ingrediënten | Click here |
Awards | |
Wie Rueda zegt zegt automatisch Verdejo. Deze druif groeit al 1000 jaar in het Noord-Spaanse gebied Rueda. Hij doet het waanzinnig goed op de steenachtige grond en kan goed tegen droogte. Hete dagen worden afgewisseld met koele nachten, zeker op 700 meter hoogte, waar de wijngaard ligt. In september worden de druiven pas geoogst in de koele nacht. Door het lange groeiseizoen zijn de aroma’s intens, zoals appel, peer, groene meloen en rijpe perzik. Een toefje kruidigheid ontbreekt ook niet, evenals de geur van witte bloesem. Mmm…
De Grote Hamersma over deze wijn:
De succesdruif van Spanje laat zich ook via Astrid & Thérèse van zijn goede kant zien. Niet te straf, niet te nerveus, niet zo wild om zich heen spetterend. Gul sap, de kraak van goudrenet, een spatje roze grapefruit, wat licht groene kruiderij en een witlofkraakje.

Astrid & Thérèse over Rueda
Fris en zacht met intense fruitaroma’s. Gemaakt van de Verdejo druif.


Een tafel vol tapas
Tapas brengen de smaak en gezelligheid van Spanje naar je eigen tafel. Van knoflookgarnalen tot patatas bravas en bruschetta met serranoham: deze kleine gerechtjes zijn perfect om te delen. In deze blog vind je onze favorieten, makkelijk te maken en vol smaak. Bij elk recept tippen we ook een passende wijn, zodat je direct weet wat je erbij kunt schenken.