Bekijk de wijnen

Wijn uit Spanje

Spanje is vooral bekend door zijn Rioja en Sherry, maar het wijnland heeft meer te bieden. De Cava maar ook de wijn gemaakt van de verdejo druif zijn echt het proberen waard. Spanje heeft een eeuwenoude wijnbouwtraditie, de wereldwijde doorbraak kwam in de jaren tachtig van de vorige eeuw. Het land heeft voor ieder wat wils! Spanje heeft de meeste oppervlakte wijngaarden ter wereld, helaas de opbrengst is een stuk lager dan in andere Europese wijnlanden.

Dit heeft te maken met de extreme droogte in sommige gebieden. La Mancha is een uitzondering, hier komen verreweg de meeste wijnen vandaan. Het klimaat en het landschap is verschillend in ieder deel van het land. Zo is het noordelijke Galicië koel en nat en in Andalusië is het zonnig en lekker warm.

De wijngebieden van Spanje

Tempranillo is verreweg de meest aangeplante druif in Spanje. De druif komt het beste tot zijn recht in de Rioja en de Ribera del Duero. De smaak en geur van tempranillo is fruitig en specerijen en rood fruit zoals frambozen. De wijnen hebben veel kleur en structuur die goed kunnen rijpen op hout. De zuurgraad van de wijn is relatief laag, hierdoor is de wijn toegankelijk. De druif kan daarom goed vermengd worden met stevigere druivenrassen.

De belangrijkste witte wijnen zijn gemaakt van de verdejo- en de sauvignon blanc druif. Maar ook de wereldwijd meest verkochte mousserende wijn Cava. Deze bubbelwijn wordt gemaakt in Penedes, vlak bij Barcelona. Hij is precies zo gemaakt als beroemde champagnes. De wijn is feestelijk en fris, bruisend en lekker licht in de alcohol wat hem heel goed drinkbaar maakt.

Bekijk
Astrid & Thérèse Tempranillo
Een vurige Spanjaard die toch zacht is.
Castilla
Bekijk
Astrid & Thérèse Sauvignon Blanc
Een verrassend frisse witte wijn. Heerlijk!
Castilla
Bekijk
Spaanse Kus van Thérèse Sauvignon Blanc / Macabeo
De Spaanse Kus Sauvignon Blanc is razend populair
La Mancha
Bekijk
Spaanse Kus van Thérése Tempranillo
Een explosie aan rood fruit
La Mancha
Bekijk
Brass Boer Cava DO Brut Reserva
Exclusieve Cava uitsluitend geschonken in Brass Boer restaurants
Penedes
Bekijk
Astrid & Thérèse Cava Reserva
De Champagne van Spanje!
Penedes

Schrijf je in
voor onze nieuwsbrief.

En ontvang interessante
wijnaanbiedingen.