2024 | Italië | Puglia, Salento

Astrid & Thérèse Susumaniello

Waardering:
92% of 100
  • Astrid & Thérèse Susumaniello
Opslaan

Weelderige rijpe donkerrode krachtpatser vol zwart fruit.


Verder lezen
  • Smaakprofiel
    Complex, krachtig & vol
  • Druivenras
    Susumaniello
  • Land & Regio
    Italië, Puglia, Salento
11,95
71,70 (Per doos van 6)
Aantal flessen per levering:
Opslaan
Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
Proefnotitie
Specificaties
Reviews 5

Diep robijnrood. Complex, vol, krachtig en weelderig. Rijk aan aroma’s: rode bessen, rijpe kersen, bramen, pruimen, romige mokka en een pepertje. Lekker bij rood vlees, wild, bbq, pasta's en rijpe kazen. Schenktemperatuur: 18 graden.

WijnsoortRode Wijn
LandItalië
DruivenrasSusumaniello
RegioPuglia, Salento
SmaakprofielComplex, krachtig & vol
Jaargang2024
Alcoholgehalte14.5 %
ClassificatieIGT Salento
Serveertemperatuur16-18 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2029
Bevat sulfietenSulfieten
Flesinhoud0.75
Art.nr.K206025
IngrediëntenClick here
Awards
  • Astrid & Thérèse Susumaniello

Susumaniello is een mooi wijnverhaal.

Dit bijna uitgestorven druivenras is gelukkig zo’n 12 jaar geleden door een groep innovatieve wijnboeren weer aangeplant. Hij komt uitsluitend voor in de hak van Italië: Salento en Puglia. Wat een wijn is dit! Echt een bek vol wijn, zeggen wij dan. Diep robijnrood. Complex, vol, krachtig en weelderig door de vele zonne uren die de druiven hebben gehad. Hij hangt aan je glas en heeft een eindeloos lange afdronk.

Rijk aan aroma’s: rode bessen, rijpe kersen, bramen, pruimen, romige mokka en een pepertje. Het zou makkelijk een zusje van Amarone kunnen zijn.


De Grote Hamersma over deze wijn: 

Susumaiello. Ook susumaniello.

Aparte, eigenzinnige en ook eenkennige druif. Houdt zijn actieradius beperkt tot het zooltje van de hak van de Laars. Maar treedt de geur- en smaakbeleving niet met voeten.

Geeft gul donker rijp fruit. In deze specifieke uitvoering veel rijpe kersen, gewelde pruim, bessenconfiture, het zoet van kersenlikeur en de vanille van een eikenhoutopvoeding.


Over de Sommeliercollectie

We kennen allemaal de volgende situatie in een restaurant. Degene die jou bedient komt met zo’n enthousiast verhaal over een wijn dat je hem neemt. Je was misschien iets heel anders van plan, maar de gepassioneerdheid van de sommelier trekt je over de streep om in het avontuur mee te gaan. En zo ontdek je vaak een nieuwe wijn, vaak een waar je zelf niet opgekomen was.

Het is precies die passie voor het vak van sommelier waar wij nu een nieuwe collectie wijnen van gaan brengen: De Sommelierserie.

We hopen dat jij dat avontuur met ons aan gaat.