2023 | Italië | Salento

Astrid & Thérèse Susumaniello

Opslaan

Weelderige rijpe donkerrode krachtpatser vol zwart fruit.


Bekijk de proefnotitie(s)
  • Smaakprofiel
    Complex, krachtig & vol
  • Druivenras
    Susumaniello
  • Land & Regio
    Italië, Salento
11,95
71,70 (Per doos van 6)
Aantal flessen per levering:
Opslaan
Wordt op 28-12 verwacht. Je kunt alvast bestellen.

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikels in je winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikels toevoegen aan je huidige bestelling?

Proefnotitie
Specificaties
Reviews

Diep robijnrood. Complex, vol, krachtig en weelderig. Rijk aan aroma’s: rode bessen, rijpe kersen, bramen, pruimen, romige mokka en een pepertje. Lekker bij rood vlees, wild, bbq, pasta's en rijpe kazen. Schenktemperatuur: 18 graden.<div><br></div>
Jaargang2023
Flesinhoud0.75
WijnsoortRode Wijn
LandItalië
DruivenrasSusumaniello
RegioSalento
SmaakprofielComplex, krachtig & vol
Alcoholgehalte14.5 %
ClassificatieIGT Salento
Serveertemperatuur16-18 °C
Op dronk vanaf2023
Op dronk tot2028
Bevat sulfietenSulfieten
EAN-nummer8011510029261
Art.nr.K202198

Susumaniello is een mooi wijnverhaal.

Dit bijna uitgestorven druivenras is gelukkig zo’n 12 jaar geleden door een groep innovatieve wijnboeren weer aangeplant. Hij komt uitsluitend voor in de hak van Italië: Salento en Puglia. Wat een wijn is dit! Echt een bek vol wijn, zeggen wij dan. Diep robijnrood. Complex, vol, krachtig en weelderig door de vele zonne uren die de druiven hebben gehad. Hij hangt aan je glas en heeft een eindeloos lange afdronk.

Rijk aan aroma’s: rode bessen, rijpe kersen, bramen, pruimen, romige mokka en een pepertje. Het zou makkelijk een zusje van Amarone kunnen zijn.


De Grote Hamersma over deze wijn: 

Susumaiello. Ook susumaniello.

Aparte, eigenzinnige en ook eenkennige druif. Houdt zijn actieradius beperkt tot het zooltje van de hak van de Laars. Maar treedt de geur- en smaakbeleving niet met voeten.

Geeft gul donker rijp fruit. In deze specifieke uitvoering veel rijpe kersen, gewelde pruim, bessenconfiture, het zoet van kersenlikeur en de vanille van een eikenhoutopvoeding.


Over de Sommeliercollectie

We kennen allemaal de volgende situatie in een restaurant. Degene die jou bedient komt met zo’n enthousiast verhaal over een wijn dat je hem neemt. Je was misschien iets heel anders van plan, maar de gepassioneerdheid van de sommelier trekt je over de streep om in het avontuur mee te gaan. En zo ontdek je vaak een nieuwe wijn, vaak een waar je zelf niet opgekomen was.

Het is precies die passie voor het vak van sommelier waar wij nu een nieuwe collectie wijnen van gaan brengen: De Sommelierserie.

We hopen dat jij dat avontuur met ons aan gaat.

SommelierpakketATv2liggend Annenasphotography AnnePluijmsSommelierpakketATv2liggend Annenasphotography AnnePluijms

Sommelierserie

In restaurants worden we vaak verleid door de passie van de sommelier, waardoor we een wijn kiezen die we anders misschien niet hadden gekozen. Daarom introduceren we nu de Sommelierserie, in de hoop dat je met ons dit avontuur aangaat.

KnolselderijKnolselderij

Geroosterde knolselderij

Ontdek de rijke smaak van geroosterde knolselderij, een eenvoudig maar heerlijk gerecht. De knolselderij wordt perfect geroosterd tot hij goudbruin en knapperig is aan de buitenkant, terwijl hij zacht en smaakvol blijft van binnen. Ideaal als bijgerecht of vegetarisch hoofdgerecht dat je tafel een gezonde en smaakvolle twist geeft.